Összegzés

2020.02.16. 20:00

Drogdílerek, az első vasi gólya és Ciara – Ez történt a héten

Összefoglaltuk a hetedik hét eseményeit, hogy ne maradjon le semmiről!

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

78 éves drogdíler Szombathelyen – A fia volt az üzlettársa

Fotó: Illusztráció

Még 2018 januárjában határozták el, hogy drogkereskedők lesznek, az anya 600 ezer forinttal „indította” a fiával közös vállalkozást. A fia szót fogadott, új pszichoaktív anyagot vásárolt, a porciózásért idős anyja felelt. Aztán közösen árultak szerte Szombathelyen, amíg le nem buktak.

A teljes cikket ITT olvashatja.

Megóvta megyénket hétfőn az Alpok

Hétfőn néhány fát csavart ki a szél. Kedden 70 kilométer per órásnál nagyobb széllökések várhatók
Fotó: Horváth Balázs

A Ciara viharciklon okozta szélvihar először Franciaországot, a Benelux államokat érte el. Hidegfrontja hétfőn már Németországon is átvonult. A legnagyobb széllökések többfelé elérték a 110-120 km/órát, de néhol (főleg a hegyekben) 150-170 km/órát elérő lökések is voltak – írja az időkép. Megyénkben viszont csak néhány eseményhez kellett vonulni. Sárváron egy munkacsarnok tetőtéri ablakát tépte le a szél, ami Jánosházán is megbontotta egy épület tetőszerkezetét. Kőszegen egy fa dőlt egy villanyvezetékre, Körmenden pedig egy épületre zuhant.

Cikkünket IDE kattintva olvashatja el.

Szombathelyen is összekapcsolják a busz- és a vasúti pályaudvart

Fotó: Unger Tamás

Az év elején megkezdődhetnek a szombathelyi közösségi közlekedés új központjának tervezési munkálatai, miután a NIF beruházásában épülő projekt pályázatán győztest hirdettek. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a projekt költsége nettó 358 millió forint. A vasi megyeszékhelyen az új közlekedési központnak egy minimum 660 négyzetméteres felvételi épületet alakítanak ki.

A teljes cikk ITT olvasható.

Akár ezer eurótól is eleshetnek az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók

Bár már elérhetőek a szükséges nyomtatványok, több száz eurót nyerhetünk, ha nem rutinszerűen, a tavalyi mintájára töltjük ki Ausztriában az adóbevallásunkat
Fotó: Shutterstock

Több száz, akár ezer eurótól is eleshetnek az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók, mert nem tudják, hogy az adóbevallást mikor célszerű beadni – tudatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) Vas Megyei Képviselete. Tájékoztattak arról is, hogy sok Ausztriában dolgozó nincs tisztában azzal sem, hogy a családi adókedvezményeket az adóbevallásban csak akkor tudja érvényesíteni, ha adott évre már megkapta – nem csak megigényelte – a családi pótlékot Ausztriából.

A cikkért kattintson IDE!

Idén is Suri a nyertes – Megérkezett az első vasi gólya Vassurányba (Fotókkal)

Suri a nyertes megyénkben Fotó: Unger Tamás

Idén Vassurányba tért vissza az első Vas megyei gólya, Suri. A madár nem tétlenkedik, már el is kezdte rendbe rakni fészkét. Suri a tavalyi évhez képest majdnem napra pontosan érkezett vissza hazánkba, idén két nappal korábban hozta el számunkra a tavaszt.

A teljes cikket ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában