képviselő-testület ülés

2020.02.17. 18:58

Négy intézmény, egy városi költségvetés Celldömölkön

Az intézményhálózat működtetésében nem tervez jelentős változást az önkormányzat – áll a celldömölki képviselő-testület legutóbbi ülésének előterjesztésében. Négy városi intézmény költségvetéséről volt szó.

Vas Népe

A 2020-as pénzügyi tervet illetően – a stabilitási törvénynek megfelelve – a fő tervezési irányelv úgy szól, hogy a költségvetést nulla forint hiánnyal vagy pozitív egyenleggel kell elfogadni. A múlt évi korrigált pénzkészlet (maradvány) szolgál a hiány belső finanszírozására. A maradvány összege csak a zárszámadáskor lesz pontos, de a város előreláthatólag mintegy 240 milliós működési, illetve 350 milliós felhalmozási maradvánnyal tervezhet, ami fedezetéül szolgál a 2020-as kiadásoknak. Az önkormányzat hiteltörlesztéssel számol az idei költségvetésben: a Berzsenyi Dániel Gimnázium tetőfelújításához, parkolók építéséhez, valamint fogorvosi rendelők kialakításához, a védőnői szolgálat új helyre költöztetéséhez vett fel beruházási hitelt a város (2015-ben, illetve 2017-ben).

A celldömölki önkormányzat négy városi intézményt tart fönn: a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárt, a Városgondnokságot, a Kemenes Vulkánparkot és a közös önkormányzati hivatalt. A négy intézmény működtetésére összesen valamivel több mint 113 millió forinthoz jut a város az államtól: feladatalapú finanszírozás formájában. Ezt az állami támogatást az önkormányzatnak ki kell egészítenie. A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár költségvetéséhez 71 millióval járul hozzá az önkormányzat. A házban működő mozit továbbfejlesztik. A KMKK-ban megrendezett megyebál költségeit is kiegészíti a város. A Vulkánparkra 15 milliót szán a város. A Városgondnokság sportlétesítményekért felel, az óvoda és a népjóléti szolgálat költségei a fenntartó társulások költségvetésében jelenik meg. Az önkormányzati hivatalt öt település tartja fönn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában