A megye határon átnyúló kapcsolatai

2020.02.14. 19:27

Péntek délelőtt több napirendi pontot tárgyalt a Vas Megyei Önkormányzat

A nyílt ülésen tizenkét, a zárt ülésen három napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Nemes Judit

Dr. Kondora Bálint alelnök és Majthényi László elnök

Fotó: Cseh Gábor

Elfogadták a köztisztviselők díjazásáról, juttatásáról szóló rendeletet, valamint a költségvetést és a középtávú tervet, amely az önkormányzat működésének stabilitását garantálja. A megyei költségvetésről szóló rendelet a kiadási főöszszeget egymilliárd forintban határozta meg, ebből működési célra 970 millió forintot, felhalmozási célra 55,5 millió forintot különítettek el.

Napirenden szerepelt beszámoló a nemzetközi tevékenységről: a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal különböző határon átnyúló és transznacionális projektekben vesz részt egyre nagyobb számban. A külkapcsolatokat tekintve pedig szóltak arról, hogy a fókusz alapvetően a határon túli magyarokkal való kapcsolattartásra helyeződik. Ehhez kapcsolódva elfogadták a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsa, valamint a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlése közötti megállapodást.

Dr. Kondora Bálint alelnök és Majthényi László elnök
Fotó: Cseh Gábor

Volt szó az értéktár bizottság beszámolójáról, tavaly két megyei érték lett, az egyik a Vas Népe. Terítékre került az integrált területi program: egyre több projektet visz a megye. Zárt ülésen döntöttek a többi között a Vas Megyei Közgyűlés által március 15-e alkalmából adományozandó kitüntetésekről, elismerésekről

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában