összegzés

2020.02.03. 10:57

Ürülék a szélvédőn, jégeső és felkészülés a koronavírusra – Ez történt az elmúlt héten Vas megyében

Összefoglaltuk 2020 ötödik hetének néhány fontosabb történését:

vaol.hu

Aki járványos területről jön és tüdőgyulladás jeleit észleli magán, forduljon orvoshoz. /Illusztráció/

Fotó: Unger Tamás

Mutatjuk, hogy zúdult a jégeső Kőszegre

Az elmúlt hét második felében csodás tavaszi időnk volt Vas megyében, azonban január 28-án kedden igazi telet is láthattunk. Bár aznap hűvös volt a levegő, szinte senki nem számított rá, hogy olyan hirtelen megváltozik az időjárás. Azonban délután 16:30 körül a hidegfront elérte megyénket és több helyen is jég hullott alá az égből. Kőszeg pár perc alatt hófehér köntösbe öltözött, ami azonban nem tartott sokáig.

Fotó: koszeginfo.hu

 

Hiába fut a pénze után a becsapott söptei asszony?

Söptei olvasónk végső elkeseredésében fordult a Vas Népéhez, ugyanis még 2017 augusztusában vállalkozói szerződést kötött egy családi hát felújítására, azonban a dolgok nem a megbeszéltek szerint haladtak. Az asszony a megállapodás szerint fizette az aktuális költségeket, addig a vállalkozó által alkalmazott dolgozók zúgolódtak, mert nem kapták meg időben a pénzt, végül nyilvánvalóvá vált, hogy a munka nem készül el időre, abban állapodtak meg, hogy M. István a határidőig köteles minden anyagot leszállítani, a munkájáért járó pénzt azonban nem kapja meg. Időközben az asszony a bírósághoz fordult (a férje elhunyt, a vállalkozót jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és felhívták a figyelmét, hogy tartozását 15 napon belül fizesse meg, ami nem történt meg... A teljes cikkünk ITT olvasható el.

Varga Józsefné nyugdíjas pedagógusnak a bíróság is igazat adott. Lassan egy éve, hogy jogerőre emelkedett az ítélet, a „kivitelező” azonban azóta sem fizetett neki
Fotó: Fotó: Szendi Péter

Ürülékkel kenték össze olvasónk autóját Szombathelyen

Szintén olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe, melyben egy sajnálatos, de nem egyedi esetről számolt be.

„A reggeli rutinom után, kissé álmosan ültem a volán mögé, amikor észrevettem, hogy valami fehér papírt lebegtet a menetszél a fekete motorháztetőn. Amint tudtam, megálltam, és nem hittem a szememnek, amikor láttam, hogy egy emberi vagy állati ürülék díszeleg kocsimon, amit aztán egy fehér papírtörlővel vagy wécépapírral kissé szét is kentek rajta”- írta elkeseredve.

Mint kiderült, nem először történt vele hasonló, tavaly nyáron is bemocskolták az autóját. A rendőrséget megkerestük kérdéseinkkel, de a Szombathelyi Rendőrkapitányságra nem érkezett ilyen esetről bejelentés.

 

A Markusovszky kórház felkészült a koronavírusra

Kína hatodik legnépesebb városában, a tízmilliós Vuhanban, tört ki járvány 2019. december végén egy korábban ismeretlen koronavírus miatt. Az azóta Kína szinte minden tartományában felbukkanó, tüdőgyulladással járó betegség néhány hét alatt 130-nál több halálos áldozatot szedett. Terjedése ellen, leküzdéséért, az új koronavírus elleni harcban Kínán kívül a világ nagy virológiai laboratóriumaiban folyamatosan dolgoznak. A vírus egyre jobban terjed, Ausztriában is volt gyanús eset. Magyarországon még nincs beteg, de minden magyar kórház, a szombathelyi is felkészült az új koronavírusos betegek fogadására. Arról, hogy ez pontosan mit takar a Markusovszky kórház infektológiai osztályának vezetőjét, dr. Schneider Ferencet kérdeztük. Teljes cikkünket ITT megtekintheti.

Aki járványos területről jön és tüdőgyulladás jeleit észleli magán, forduljon orvoshoz. /Illusztráció/
Fotó: Unger Tamás

Ingyenes szemöldök-tetoválással könnyíti meg a daganatos betegek életét a szombathelyi sminktetováló

Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikus, sminkes és szemöldök-specialista minden hónapban egyszer ingyenes szemöldök-tetoválást készít daganatos betegek részére. Már gondolkozott rajta egy ideje, nemrég pedig bejelentkezett hozzá konzultációra egy vendég, aki daganatos betegséggel küzd. Alexandra úgy gondolta, ez volt a jel. Természetesen a szombathelyi szemöldök specialista a kezdeményezés előtt konzultált egy szakemberrel, Dr. Ruzsa Ágnes onkológus főorvosnővel, és megbeszélték, hogy a kemoterápiás kezelés után 6-5 héttel lehetséges elkészíteni a tetoválást.

Fotó: Szász Alexandra facebook oldala

Mobiltelefonnal szeretett volna parkolni a szombathelyi anyuka, megbüntették

A hölgy facebook posztjában osztotta meg az esetet: éppen gyermekével sietett a városban, ezért választotta a telefonos parkolást. Korábban is élt már ezzel a lehetőséggel és akkor nem merült fel probléma, most azonban egy kis piros csomaggal találkozott a szélvédőjén, mikor visszaért. A poszt alatt sokan beszámoltak hasonló esetről, amikor nem érkezett meg a visszaigazoló SMS. Arról, hogy mi a teendő ebben az esetben, a Szova Zrt.-hez fordultunk. A választ az eredeti cikk végén olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában