Turizmus

2020.02.28. 14:00

Vasiak az Utazás kiállításon – Budapestről jelentjük

A határon átnyúló turisztikai együttműködések állnak az idén a középpontban az Utazás kiállítás Vas megyei résztvevőinek kínálatában.

Tersztyánszky Krisztina

A borélményrégiót sajtótájékoztatón mutatták be tegnap. Középen V. Németh Zsolt

Fotó: TK

Az A pavilonban, ahol a hazai turisztikai szolgáltatók állították fel standjaikat, már tegnap, a kiállítás első, elvileg a szakmai közönség számára fenntartott napján nagy volt az érdeklődés. A Vas Megyei Önkormányzat a Guide2Visit, a szlovén-magyar határtérség értékeire fókuszáló projekt katalógusaival érkezett. A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. Szombathely és Kőszeg térségének teljes turisztikai spektrumát kínálta, különös tekintettel a Veloregio program túráira, az útvonalakon kialakított kerékpárosbarát szolgáltatásokra. A Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület ugyancsak több országot érintő programkínálatot hozott.

A borélményrégiót sajtótájékoztatón mutatták be tegnap. Középen V. Németh Zsolt
Fotó: TK

A Mura-Raba Tour magyar és szlovén turisztikai szolgáltatók együttműködésén alapszik, kulturális, lovas, vízi és gyalogos útvonalak összeállításával, mindkét ország turistái számára betekintést adva a határ túloldalán levő természeti és kulturális értékekbe.

Újszerű kezdeményezést mutat be az érdeklődőknek a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület, a Hegypásztor Kör és a burgenlandi Weinidylle Natúrpark. A hármas együttműködésben az osztrák és magyar határ menti térség – eredeti funkciójukban már nem használt – öreg pincéinek igyekeznek új funkciót adni. A régi épületekből autentikus szálláshelyeket hoznak létre, ahol a turisták átélhetik a helyiek mindennapjait, megismerhetik hagyományaikat.

A Weinidylle borélményrégiót a projektpartnerek sajtótájékoztató keretében mutatták be, melyen V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett. Emlékeztetett arra, hogy a turisztikai kezdeményezés összhangban áll a kormány törekvéseivel, hiszen a szőlőhegy rehabilitációs program keretében öt év alatt ötmilliárd forint talált gazdára a hazai táj tipikus részét képező ingatlanok megőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában