Megállapodás

2020.03.10. 07:00

Együttműködnek a rendőrök és a katonák Körmenden

Együttműködési megállapodást írt alá az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium tegnap. Az oktatási intézmény helyszín, alkalmasint tanárok biztosításával járul hozzá a katonai kiképzéshez.

Merklin Tímea

Sipos Antal ezredparancsnok és Hollósi Gábor igazgató írták alá a megállapodást

Fotó: Szendi Péter

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred tizenkét zászlóalja közül egy Vas megyében van, laktanya pedig itt nincs. A vasi 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóaljhoz tartozó és csatlakozó területvédelmi tartalékosok felkészítésében tud segítséget nyújtani a körmendi rendészeti szakgimnázium, mert rendelkezik lőtérrel és más szükséges infrastruktúrával: akadálypályával, oktatótermekkel, gyakorlótérrel, sportcsarnokkal és egyéb sportlétesítményekkel – tudtuk meg Sipos Antal ezredparancsnoktól, aki munkatársaival Székesfehérvárról érkezett aláíróként, és az együttműködést kezdeményező fél képviseletében. Amint mondta, a most megkötött megállapodás a Zala megyei területvédelmi zászlóaljat ugyanígy érinti.

Sipos Antal ezredparancsnok és Hollósi Gábor igazgató írták alá a megállapodást
Fotó: Szendi Péter

Hollósi Gábor rendőr ezredes, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium igazgatója úgy fogalmazott: – Mindenben segítjük a katonabajtársakat, amiben tudjuk. Együtt vagyunk a határon is. A tanárainkat elküldjük gyakorlatra Székesfehérvárra. Van magasabb szintű megállapodás is az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Honvédség között, ahol lehet, és ahol szükséges, együttműködünk.

A Honvédelmi Minisztérium nagyra tartja a szakgimnázium együttműködését a területvédelmi tartalékosok kiképzésével. Magyarországon eddig 16 település kapott zöld utat honvédelmi sportcentrum létesítésére; a körmendihez elkészültek a tervek, 400 millió forintos beruházás lesz. – Vas megyében először nálunk valósul meg ilyen, sőt országosan is az elsők között leszünk – nyilatkozta az igazgató. – A sportcentrum magába foglal majd egy tízállásos lőteret, egy cselgáncstermet, szociális létesítményeket, közösségi teret, focipályát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában