Életbe lépett a kijárási korlátozás– Kollégáink több szombathelyi boltnál is körülnéztek

Magyarországon ma lépett életbe az április 11-ig tartó kijárási korlátozás, melynek egyik pontja a 65 év felettieket is érinti.

vaol.hu

A legtöbben maszkot és kesztyűt is veselnek

Fotó: Horváth Balázs

Az új rendelet szerint szombattól április 11-ig csak az idősebb korosztály, vagyis a 65 év felettiek látogathatják 9 és 12 óra között az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és piacokat.

Oladon, 9 óra után a két nagyobb élelmiszerbolt előtt biztonsági őrök álltak és fordították vissza azokat a vásárlókat, akik láthatóan 65 év alattiak voltak. Ha nem tudták eldönteni valakinek az életkorát, megkérdezték, csak ezután engedték be a vevőt.

 

Fotó: vaol.hu
Az idősebb urak tisztes távolságból beszélgetnek a bevásárlás után
Fotó: vaol.hu

A Körmendi útnál lévő hipermarket esetében kollégánk arról számolt be, hogy az odalátogatók közül körülbelül minden ötödik vásárló 65 év alatti. Megszólított több vevőt is, akik azt mondták, hallottak az új rendeletről, de a korukat ténylegesen nem ellenőrzi senki. Néhányan félreértelmezték a rendelet üzenetét, úgy vélik, vége a járványnak, mert korábban arra ösztönözték őket, hogy maradjanak otthon, most pedig nem kell otthon maradniuk, még bevásárolni is mehetnek.

Fotó: Horváth Balázs
A legtöbben maszkot és kesztyűt is veselnek
Fotó: Horváth Balázs

A bolthoz tartozó parkolóról fotósunk pénteken és szombaton ugyanabban az időben, 10.50-kor készített képeket, melyek magukért beszélnek.

Pénteken délelőtt sokan mentek bevásárolni
Fotó: Horváth Balázs
Szombaton, a korlátozás miatt szinte üres a parkoló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában