Fölajánlott kollégiumok – Egészségügyi dolgozók életét könnyíti meg a segítség

Felszabadult kollégiumi férőhelyeit ajánlotta fel az egyetem a városban dolgozó egészségügyi dolgozóknak, hogy ezzel is megkönnyítsék munkájukat.

Budai Dávid

Az ELTE SEK Ady téri kollégiuma jelenleg üres Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

Egészségügyi dolgozóknak ajánlotta fel az ELTE Savaria Egyetemi Központ a szabad kollégiumi férőhelyeit. Mi­után két hete – a felsőoktatási intézetekben elrendelt látogatási tilalom kihirdetése után – hazamentek a hallgatók, az egyetem három kollégiumából kettő, az Ady téri és a Magyar utcai épület megüresedett (a Deák utcai kollégiumban azok a hallgatók vannak, akiknek valamiért maradniuk kellett).

Az ELTE SEK Ady téri kollégiuma jelenleg üres Fotó: CSG

A két épület összesen mintegy hatszáz szabad férőhelyet jelent – tudtuk meg dr. Németh István rektorhelyettestől, aki hozzátette, a megkeresés a kórház igazgatójától érkezett, de konkrétumokat – így például, hogy pontosan mikor és hányan veszik majd igénybe a felszabadult kollégiumi szobákat – várhatóan napokon belül tud mondani. Olyan egészségügyi dolgozók laknak itt ideiglenesen, akik nem tudnak hazamenni, vagy nagy könnyebbséget jelentene nekik, ha a munkahelyükhöz közel lakhatnának.

– Az egyetem így tudja segíteni a helyi egészségügyet az optimális működésben – fogalmazott Németh István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában