Molinót rajzoltak az iskolára – A homlokzaton üzennek az otthonmaradóknak: Tartsatok ki!

Gyerekrajzot idéző festett molinó került ki a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI homlokzatára ezzel a felirattal: „Tartsatok ki!” A fotóját a Facebook-ra is feltették, ahol rövid időn belül több mint négyszáz tetszést és harminc megosztást kapott.

Merklin Tímea

A népszerűvé lett molinó ötletgazdája Vencli Miklósné Márti igazgató-helyettes

Fotó: Unger Tamás

A molinót Domnánincs Mária pedagógiai asszisztens festette, az ötletgazda pedig Venczli Miklósné igazgatóhelyettes, aki kérdésünkre elmondta:

-A mostani állapotokat figyelembe véve, és látva, hogy a tanítványaink, a szüleik és a kollégáim milyen erőn felül teljesítenek, úgy gondoltam, hogy az iskolánk homlokzatára elhelyeztetek egy molinót, amivel üzenek nekik. Megterveztem, hogy mi legyen rajta, és az egyik kreatív munkatársam megvalósította. Napok óta látható az iskolánk bejárata felett. Aztán az egyre nehezedő helyzet miatt, úgy éreztem, hogy ezzel másoknak is lehetne üzenni, – nem csak a közvetlen kollégáimnak és a csepregi iskolás gyerekeknek, – ezért közzétettem a Facebook oldalamon is.

A népszerűvé lett molinó ötletgazdája Vencli Miklósné Márti igazgató-helyettes
Fotók: Unger Tamás

A középre festett üzenetnek a „Tartsatok ki!” szöveget választotta, mert úgy látja, a médiában és a közösségi oldalakon talán mára már eljutott mindenkihez a „Maradj otthon!” kérés. Csepregen az a tapasztalat, hogy egyre többen be is tartják.

-Most inkább a kitartásra van mindenkinek szüksége, kinek így, kinek úgy, gondolva azokra is, akik most is dolgoznak értünk, és azokra is, akiknek nagyon tanácsos otthon maradniuk. A szülők jelzik, hogy a gyerekek egyre nehezebben bírják otthon, hiányzik az iskola. Leveleket írnak a tanároknak, nekem is: „Márti néni, hiányzol!”

Az igazgatóhelyettesnek a Facebook-on minden jelenlegi és volt tanítványa az ismerőse, ápolja a kapcsolatokat. A régi diákjai is írnak a molinó kapcsán, de más települések igazgatói igazgató-helyettesei is, gratulálnak a közösségi akcióhoz, hiszen most mindenkinek szüksége van a biztatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában