Gyakori fertőtlenítés

2020.03.11. 07:00

Utánajártunk: még nincs korlátozás a vasi iskolákban, óvodákban

A tankerületek biztosítják iskoláik számára a tisztítószereket és egyéb fertőtlenítőket, az óvodákban is fokozottabban figyelnek a higiénia szabályainak betartására és betartatására.

Vas Népe

A vépi óvodában a gyerekek is még jobban odafigyelnek a kézmosásra

Fotó: Horváth Balázs

A Szombathelyi és a Sárvári Tankerületi Központ is minden intézményének jelezte, hogy a WHO és az országos tiszti főorvos ajánlásainak megfelelően járjanak el a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében, ehhez a szükséges fertőtlenítőszereket, tisztítószereket a tankerület folyamatosan biztosítja.

Újra felhívták az intézményeik figyelmét, hogy ha tanulócsoportjuk Olaszországban hatósági intézkedéssel lezárt településeken járt, vagy a diákok, pedagógusok onnan érkezővel kapcsolatba kerültek, erről haladéktalanul értesítsék a területileg illetékes járási hivatal népegészségügyi osztályát.

A vépi óvodában a gyerekek is még jobban odafigyelnek a kézmosásra
Fotó: Horváth Balázs

Az igazgatókat arra kérték, jelezzék a szülőknek: figyeljék folyamatosan a lezárt településekről, vagy azokon keresztül hazaérkező diákok egészségi állapotát. Ha a megfigyelés időszakában a gyermek belázasodik, azonnal értesítsék a háziorvost. Biztonsági okból, ha lehet, két hétig ne menjenek iskolába az érintett régiókból hazaérkező tanulók, ha ezt a szülők meg tudják oldani – az ilyen okból otthon maradók hiányzását igazoltnak tekintik.

A témával kapcsolatban tegnap Básthy Béla, Kőszeg polgármestere a város Facebook-oldalán tette közzé: a városi intézmények, óvodák, iskolák továbbra is működnek. Az iskolai és civil közösségeknek azt javasolta, fontolják meg a sokakat megmozgató rendezvények elhalasztását. A sárvári városvezetés elrendelte az önkormányzati intézmények, cégek számára a szükséges vírusölő hatású kézfertőtlenítő és tisztítószerek, védőmaszkok beszerzését, s az ügyfélterek felületfertőtlenítését.

Más városokban – mások mellett Szentgotthárdon, Őriszentpéteren, Vasváron, Csepregen, Vépen is – a gyakoribb felületi fertőtlenítéssel, takarítással, felmosással védekeznek. Celldömölkön az önkormányzat a hivatali útmutatást követi saját intézményeiben is, betartva a szabályokat. A március 15-ére szervezett városi ünnepséget azonban megtartják: a szabad ég alatt műsor is lesz. A csepregi iskolában sok a beteg, de skarlát és influenza miatt, ott még nincs korlátozás. Ahogy az óvodában sincs, de a járványhelyzetre való tekintettel a megszokottnál többszöri takarítást, szellőztetést rendeltek el ott is. A jánosházi óvodát érintésmentes kézfertőtlenítő adagolókkal szerelték fel. A gyerekek mosdóiban a tükörre ragasztották a kézmosás lépéseinek illusztrációját: azt rendszeresen gyakorolják az ovisok.

Bükön az óvodában és az ugyanott működő bölcsődében a szilárd helyett folyékony szappant, a textil- helyett papírtörlőket használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában