Kőszeg: Fertőtlenítették az önkormányzati idősotthont, hétvégére önkormányzati rendeletet alkotott a polgármester

Fertőtlenítette a Honvédség az önkormányzati idősotthont Kőszegen, és továbbra is érvényesek a biztonsági rendelkezések.

vaol.hu

Fotó: Facebook/Kőszeg város

Kőszeg város közösségi oldalán tettek közzé egy bejegyzést Básthy Béla polgármestertől, amely szerint a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor, mivel meghosszabbították a kijárási korlátozást.

A polgármester 2020. április 25. 05.00 órától 2020. április 26. 24.00 óráig önkormányzati rendeletet alkotott, amely szerint a lakóhelyet, a tartózkodási helyet, illetve a magánlakást csak szájmaszkban lehet elhagyni, kivéve ha szabadidős sporttevékenységet vagy szabadidős célú gyalogos közlekedés miatt hagyjuk el otthonunkat.

Az elmúlt héten az Operatív Törzs kiemelt figyelmet fordított az idősotthonok fertőtlenítésére és biztonságára. Ennek megfelelően a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya vizsgálatot tartott az önkormányzati fenntartású Kőszegi Szociális Gondozási Központ Idősotthonában, melynek során nem fogalmaztak meg változtatási igényt. Az Idősotthon fertőtlenítését a pápai katonai bázis honvédjei végezték el.

A Rendőrség és a Polgárőrség az előttünk álló hétvégén is fokozott figyelmet fordít a kijárást korlátozó rendelkezések betartatására, kérem, hogy közterületeinken minden esetben kövessék a tőlük, vagy munkatársaiktól kapott utasításokat!

A járvány fékezésének érdekében helyi üzletekben vásároljunk, a Kőszegen nem intézhető beszerzéseket lehetőség szerint halasszuk későbbi időpontra!

Az üzletekben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban a sorba állások során – szájmaszk viselése mellett – különösen figyeljünk arra, hogy egymástól legalább másfél méter távolságot tartsunk meg!

Más települések lakóit arra kérem, kőszegi látogatásaikat a kijárási korlátozás időszaka utánra halasszák!” – írja a polgármester a bejegyzésben.

A posztban Básthy Béla tájékoztatta a lakosságot arról is, hogy eddig összesen 44 személy esetében rendeltek el hatósági karantént, melynek időtartama 17 esetben lejárt, 22 rendelkezést pedig feloldottak. Jelenleg 5 fő tartózkodik karanténban. A járvány során igazolt kőszegi koronavírus megbetegedések száma 2, és már mindkét beteg meggyógyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában