Vas Népe kérdése az Operatív Törzshöz: ha fodrászhoz, kozmetikushoz vagy körmöshöz mennénk?

Sok szolgáltató bezárta üzletét, de több fodrász, körmös és kozmetikus tervezi az újranyitást. Igénybe vegyük-e ezeket a szolgáltatásokat. Milyen óvintézkedések tegyünk meg? Ezzel kapcsolatban tettük fel kérdésünket az operatív törzsnek.

Vas Népe

Egyre nagyobb veszélyben van mindenki, ahogy folyamatosan nő a fertőzöttek száma – hangzott el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, még mindig a fővárosban van a legtöbb beteg, de az ország minden részén jelen van a vírus. Ezért mindenkitől továbbra is fokozott figyelmet, fegyelmet kér.

Ezúttal is válaszolt a Vas Népe kérdésére az operatív törzs.

Sok szolgáltató (fodrász, műkörmös, kozmetikus) bezárt, de vannak, akik továbbra is dolgoznak és egyre többen tervezik, hogy az ünnep után kinyitják üzleteiket. Milyen szabályok betartását javasolják ezeknek a szolgáltatóknak, hiszen elengedhetetlen a közvetlen érintkezés ezeknél a szolgáltatásoknál? És mit javasolnak azoknak az embereknek, akik igénybe veszik ezeket a szolgáltatásokat? Igénybe vegyék-e egyáltalán? Ha igen, milyen óvintézkedéseket tegyenek?hangzott el lapunk kérdése.

Dr. Müller Cecília erre reagálva elmondta: a szolgáltatásokat fent szeretnék tartani, mert ez természetes igénye a lakosságnak. Sok helyen a családtagok megoldják egymás között a szépítkezést, de ez nem mindenhol lehetséges. A fodrászoknak azt javasolja: egyedül dolgozzanak az üzletekben, a vendégek pedig időpontra érkezzenek, minél kevesebben tartózkodjanak egyszerre zárt térben.

Ha valaki pedig valaki beteg, köhög, tüsszög vagy bármilyen más tünetet tapasztal, semmiképpen ne menjen emberek közé.

Koronavírus Vas Megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik