Kínai testvérkapcsolat révén érkeztek védőmaszkok Vas megyébe

Testvérkapcsolat révén küldött adományt Kuanghszi tartomány Vas megyének. Több mint egy hónapos előkészítés után érkezett meg a maszkszállítmány szerdán.

Merklin Tímea

A testvértartományból jött meg tegnap a szállítmány Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Covid logisztikai munkacsoportjának munkatársa jelezte Vas megyének, amikor az adomány megérkezett Magyarországra. A vámkezelés után az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szállította ki a maszkokat. – Huszonötezer sebészeti és a kétezer FFP–2-es maszkot kaptunk, amelyek szétosztását Harangozó Bertalan kormánymegbízottal egyeztetve dr. Baán Mihály alezredesre, a megyei védelmi bizottság titkárára bíztuk.

 

Szeretnénk, ha az idősotthonok, a gyermekvédelmi intézmények, a kórház, a mentőszolgálat és a rendvédelmi szervek mellett a megyében dolgozó 171 háziorvos, 55 fogorvos és a 11 orvosi ügyelet is részesülne az adományból – hangsúlyozta Majthényi László megyei elnök az átvételkor, köszönetet mondva az adomány célba juttatásában való közreműködésért a kínai nagykövetségnek és a külügyminisztériumnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában