Megyeszerte készen állnak a játszóterek a gyerekek és kísérőik fogadására

Most már csak az igazi jó idő hiányzik: megyeszerte készen állnak a játszóterek a gyerekek és kísérőik fogadására – természetesen a kellő óvatosság mellett.

Vas Népe

Sárváron így készültek a városgondnokság kezelésében lévő játszóterek megnyitására

Fotó: Pajor András

A vidéki játszóterek újranyitásáról Müller Cecília országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet a műszaki állapot előzetes ellenőrzésére, valamint arra, hogy az elkövetkezendő időszakban a játszótéri felületek rendszeres tisztítására lesz szükség. (A talajt nem szükséges fertőtleníteni.) A felnőtt kísérőknek viszont be kell tartaniuk az előírt szociális távolságot. Hozzátette: a zsúfolt játszótereket kerülni kell.

A megyében tegnap a borongós idő okán zsúfoltságtól nem kellett tartani. Újra megnyílt Szombathelyen a Kalandváros – már csak a napsütés hiányzik a gyerekek kicsalogatásához. Körbenéztünk a megyében: hol milyen intézkedéseket hoztak.

Bük

Látogatható mind a hat büki játszótér – tájékoztatott dr. Németh Sándor polgármester. A karbantartások mellett természetesen fokozottan figyelnek a higiéniára is.

Csepreg

Csepregen a héten nyitották meg a játszóteret és a vele egybeépített parkot. Az eszközöket hetente fertőtleníti a helyi

tűzoltóság.

Kőszeg

Pénteken nyitott Kőszeg hat regisztrált játszótere, minden korlátozás nélkül. A gyerekek – és felnőtt kísérőik – újra élvezhetik a Rohonci úti, az Írottkő utcáról nyíló, a Beze­rédy-Lehmann utcában található, a Bechtold Látogatóközpont melletti Alpannonia, a Gyöngyös-parti és a kőszegfalvi játszóparkot.

Sárváron így készültek a városgondnokság kezelésében lévő játszóterek megnyitására
Fotó: Pajor András

Répcelak

A városban öt játszótér van, ezek közül az egyik az iskola, egy másik az óvoda területén. Az iskolait is bárki használhatja. Van még egy fitneszpark is. Az öt játszótéren negy­ven­nyolc játszóeszköz van. A hét elején hivatalosan is megvizsgálták – az országos útmutatásnak megfelelően –, hogy az eszközök milyen műszaki állapotban vannak: mindent rendben találtak. Máris lehet játszani!

Őriszentpéter

Őriszentpéteren fokozatosan tervezik megnyitni a különböző szolgáltatásokat: a játszóterekkel még várnak. A városnak három játszótere van: egy új és két felújított – ezeket szeretnék mielőbb megnyitni, ám óvatosságból egyelőre nem engedélyezik a használatukat.

Sárvár

Az enyhítés jegyében tegnap megnyitott a város két felnőtt­sportparkja és tizenhárom játszótere. Ahogy arról beszámoltunk: körültekintő ellenőrzés, alapos fertőtlenítés előzte meg a nyitást.

Szentgotthárd

A városban három nagyobb, korszerű játszótér van, egy a Várkertben, egy a Ligetben, a Szabadság téren és egy a rábakethelyi városrészben, a Radnóti úton. Fizikailag a járványveszély heteiben sem voltak lezárva, az önkormányzat azonban kérte a szülőket, hogy mellőzzék a játszóterek használatát.

Most már – a meghatározott biztonsági intézkedések betartásával – újra látogathatók a játszóterek Szentgotthárdon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában