támogatással

2020.05.25. 07:00

Helyreállították a rézsű stabilitását Kőszegen

Az önkormányzat megbízásából helyreállítási munkálatokat végeztek a városi tulajdonú kőszegi hulladéklerakó területén. A rézsűstabilitás helyreállításához és a túlcsúszott hulladék visszaszedéséhez támogatást kért és kapott az önkormányzat.

Vas Népe

Básthy Béla és Kovács István a helyszíni bejáráson

Fotó: VN/Kőszegi önkormányzat

A munkák elvégzésére a Vas Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatóságának határozata értelmében volt szükség – a Kőszegi Városüzemeltető Kft. telephelyének teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása során kötelezték az önkormányzatot. Az önkormányzati tulajdonú, már megtelt szilárdhulladék-lerakó területén a későbbiekben rekultivációs munkákra kerülhet sor, ám addig is szükségessé vált néhány beavatkozás: rendezni kellett a rézsű állapotát – megerősíteni azt –, és helyre kellett tenni a szigetelésen túlcsúszott hulladékot – részletezte a feladatokat Básthy Béla polgármester.

Básthy Béla és Kovács István a helyszíni bejáráson
Fotó: VN/Kőszegi önkormányzat

A probléma megoldására műszaki javaslattételt kértek, a bekért árajánlatok közül a Meliorációs Kft.-vel kötöttek szerződést a kivitelezésre. Ez év februárjában fordult támogatásért Kőszeg a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz: járuljon hozzá a feladatok elvégzéséhez a bezárt települési hulladéklerakó rekultivációs előkészítési költségeinek részbeni megfizetésével. (Ezzel egy időben Répcelak önkormányzata is kérelemmel fordult a társuláshoz.)

A munkák elvégzéséhez szükséges mintegy 8,5 millió forintot a polgármester kérelme alapján a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás biztosította. A polgármester és Kovács István, a Kőszegi Városüzemeltető Kft. ügyvezetője a munkák végeztével helyszíni bejárást tartott. A rendkívüli támogatásból a későbbi rekultivációs munkák megkezdéséig sikerült rendezni a hulladéklerakó állapotát, így megfelel az előírásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában