Több versenyen is próbára teszik tudásukat

2020.05.30. 07:00

Játék a játékban: különdíjat nyertek a vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium diákjai

Nemcsak az iskolapadban vagy gyakorlati órákon bővítik ismereteiket a vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium diákjai: versenyekre készülnek, amelyeken nemcsak tudásukat teszik próbára, hanem kreatív feladatokban is bizonyíthatnak. Különdíjat nyertek, jutalmukat a felajánló cég telephelyén vehették át.

Tóth Kata

A vépi csapat: Gyürü Benedek, Iván Béla, Somogyi Bálint, Nyirő Mátyás és Mátyás Norbert

Fotó: VN/Riczinger János

Nagy hangsúlyt helyeznek az Agrárminisztérium Dunántúli Agrárszakképző Központ Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziumában a szakirányú versenyekre. A diákok számos megmérettetésen vesznek részt: a többi között nívós szakmai küzdelmeken, mint például a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen is szerepelnek a megmérettetéseik sorában.

A Gyürü Benedek, Iván Béla, Somogyi Bálint, Nyirő Mátyás és Mátyás Norbert alkotta csapat beszámolt arról, hogy a kreativitást, fantáziát, csapatszellemet előtérbe helyező versenyeken is próbára teszik a tudásukat, felkészültségüket. Az egyik ilyen a LetiMob által szervezett küzdelem volt, amelyen több forduló feladatait kellett megoldaniuk a diákoknak: traktor jelmezbe öltöztetése, munkagép karácsonyi hangulatba hozása, internetes feladatmegoldás, videókészítés az agrárgép show reklámozására – sorolták az ifjú versenyzők.

A vépi csapat: Gyürü Benedek, Iván Béla, Somogyi Bálint, Nyirő Mátyás és Mátyás Norbert
Fotó: VN/Riczinger János

Kiemelték, hogy számukra az eddigi legkülönlegesebb feladat éppen ehhez a rendezvényhez kapcsolódik: januárban az AgrárgépShow-n volt egy feladatsor, amelyet ott a helyszínen kellett megoldaniuk. A tanulóknak az Axiál feladatai bizonyultak

a legérdekesebbnek, annyira, hogy ezt a „játék a játékban” elnevezésű fordulót meg is nyerték, amely a különdíjat is meghozta számukra. Jutalmukat a cég sárvári telephelyén vehették át, Farkas Gábor ügyfélkapcsolati vezetőtől. A helyszínen betekinthettek az új

részleg működésébe, és az ott zajló szervizmunkával is megismerkedhettek.

Hozzátették: nagyon fontosak számukra az ilyen jellegű szakmai kitekintések, hiszen mindannyian mezőgazdasági gépésztechnikusnak tanulnak, és a jövőjüket is ezen a területen képzelik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában