Joskar-Ola Napok: legközelebb jövőre

A szervezők hétfő délutáni közleményükben tájékoztatták a fesztiválozókat és a lakótelepen élőket az augusztus 15–16-ára tervezett Joskar-Ola Napok törléséről.

Polgár Patrícia

Pillanatkép a tavalyi fesztiválról Fotó: VN-Archív/Horváth Balázs

– Bár a kijárási korlátozások és a szabályozások enyhítése folyamatos, ettől függetlenül a koronavírus-járvány még itt van, nem múlt el. A jelenlegi információk szerint augusztus 15-éig nem lehet 500 fő feletti szabadtéri rendezvényt szervezni a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Éppen ezért úgy érezzük, hogy nem tehetjük meg azt, hogy ennek a határidőnek a másnapjára szervezünk egy több ezer vagy több tízezer fős, kétnapos rendezvényt – írják a szervezők.

Hasonlóan az elmúlt évekhez, a Joskar-Ola Fesztivál megszervezésének már az év elején, januárban hozzáláttak, azonban a kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt kénytelenek voltak a szervezést márciusban felfüggeszteni.

Pillanatkép a tavalyi fesztiválról Fotó: VN-Archív/Horváth Balázs

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatától hatmillió forint támogatást kapott volna a XXII. Joskar-Ola Napok megszervezésére az alapítvány – ők ezt a járvánnyal kapcsolatos közvetlen és közvetett kiadások fedezésére ajánlották fel az önkormányzat részére.

A Joskar-Ola Alapítvány önkéntesei nagyon sokat dolgoztak azon, hogy az idén is színvonalas rendezvénnyel várják a kilátogatókat a kétnapos fesztiválra, de úgy gondolják, a városban élők egészsége fontosabb számunkra.

Így tehát a következő Joskar-Ola Napokat 2021-ben rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában