Előadóműveszeknek kiírt felhívás

2020.05.26. 07:00

Látványos videóval pályázott a fiatal szombathelyi bűvész

Online pályázatot írtak ki előadóművészek megsegítésére: négyperces videókkal jelentkezhetnek magyarországi és határon túli előadó-művészeti szakemberek. Nagy Jonathan is nevezett: látványos felvétellel varázsolta el a közönséget.

Nemes Judit

Jonathan az illúziójában átszúrja partnernőjét, Szabó Esztellát

Fotó: Mészáros Zsolt

A járványhelyzet az élet számos területén vitt változást az életünkbe, az előadóművészeknek például a bevételi forrásukat jelentő fellépéseiket kellett lemondaniuk. Őket segítve hoztak létre egy pályázatot, amelyre a StageHive-on, az előadó-művészeti szakemberek kommunikációs platformján lehet jelentkezni, s a szavazatokat is itt lehet leadni. Nagy Jonathan, a fiatal szombathelyi bűvész és illuzionista is beküldött videót a felhívásra.

Jonathan az illúziójában átszúrja partnernőjét, Szabó Esztellát
Fotó: Mészáros Zsolt

– Azért jelentkeztünk, hogy ha már színpadon nem állhatunk, legalább így tudjuk elérni a nézőinket. Márciusban lett volna a szokásos nagy előadásunk, de törölnünk kellett. Ha megnyernénk a fődíjat, arra az előadásra fordítanánk – mondta el Nagy Jonathan. A pályázat fődíjait – amelyeknek a nyertesei a közönségszavazás és a szakmai zsűri bírálata alapján kerülnek ki – előadásra, kellékre, klipforgatásra lehet felhasználni.

A bűvész igazán látványos felvételt készített: egy kard szúrja át partnernőjét.

– Ez a szombathelyi előadásra készült, Magyarországon egyedülálló, senki nem csinálja – emelte ki. Elárulta: vágatlan felvételt láthatnak a nézők a trükkről, amelynek videós kivitelezése fejtörést okozott nekik, mivel többször végignézhető, ezért könnyen leleplezhető. Jonathanék egyelőre tehát videókkal varázsolják el a közönséget, ám, ha minden jól megy, ősszel már színpadon is bemutathatják illúzióikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában