Mi köze a koronavírusnak a fegyvervásárláshoz és a lakáspiachoz?

Kerüljön velünk képbe a keddi nap legérdekesebb cikkeivel. Önnek még csak keresgetnie sem kell, összegyűjtöttük őket.

vaol.hu

Bokor Tibort is meglepte a hirtelen jött nagy érdeklődés: ráadásul aki most fegyvert akar, azonnal akarja

Fotó: Horváth Balázs

Szerdától megnyílik az alsószölnöki határátkelő

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden este tette közzé a hírt Facebook oldalán: „

A koronavírus miatt az elmúlt hetekben minden európai ország korlátozta a személyforgalmat a határain. Természetesen így tettünk mi is minden szomszédunk vonatkozásában, így Ausztria esetében is.

Ez komoly nehézségeket okozott azoknak, akiknek a határ túloldalán van a munkahelyük. Nagy István és V. Németh Zsolt képviselőtársaim azzal kerestek meg, hogy az ingázók életének megkönnyítése érdekében állapodjunk meg az osztrák hatóságokkal a jánossomorjai és az alsószölnöki átkelők megnyitása érdekében.”

Vas megyei koronavírus-tesztek – A résztvevők örültek, hogy kiválasztották őket

Az országosan majdnem 18 ezer, szűrésre behívott közül körülbelül nyolcszáz ember vasi. A lakossági szűrésből kiderül, hogy aktuálisan kik vírushordozók, és kik azok, akik már átestek a fertőzésen. Az orrváladékból és a garatból vett minták adnak információt arról, hogy kiben van benne a vírus, a vérvétel mutatja meg, hogy valaki már átesett, és rendelkezik ellenanyaggal.

 

Lakáspiac: verseny indulhat az ingatlantulajdonosok között a vevőkért

A szakértő szerint dupla láncreakció indulhat el a piacon. – Azt látjuk, hogy a kínálati árakból a tulajdonosok nem igazán akarnak engedni, miközben a kereslet már a koronavírus nélkül is csökkenő tendenciát mutatott tavalyhoz képest. Ráadásul a járvány miatt sokan kerülhetnek anyagilag nehéz helyzetbe, ami szintén hatással lehet a kereslet fizetőképességére. Aki ténylegesen el szeretné adni a lakását, és másikba költözne, annak várhatóan engednie kell az árból. Az már hónapok óta látható, hogy a vevők pozíciója erősödik.

 

Vas megyében is kitört a fegyvervásárlási láz

A koronavírus-járvány a kényszerű otthonmaradás és az általános gazdasági összeomlás mellett mást is hozott magával, sokan elkezdtek ugyanis félni, aminek hatására országszerte rendkívüli mértékben megugrott az engedély nélkül tartható önvédelmi fegyverek iránti kereslet.

 

Több mint félmillió munkanélkülit tartanak számon Ausztriában

A koronavírus-járvány munkaerőpiaci következményei több mint 1,8 millió embert érintenek közvetlenül – közölte keddi tájékoztatóján a munkaügyi miniszter. A munkaerőpiac április közepén érte el a mélypontot, azóta enyhén javultak a kilátások.

 

Bíztató osztrák adatok a járványhelyzetről – Burgenlandban is pozitív a változás

Bécsben a friss statisztikai adatok szerint a sokéves átlagnak megfelelően alakult eddig a halandóság, tehát az új koronavírus-járvány nem növelte jelentősen a halálozások számát. Kismartonban május 10-re minden eddig beazonosított koronavírusos beteg meggyógyult.

 

Az egyik szomszédos megyében heten veszítették életüket a koronavírus következtében

Korábban többször is beszámoltunk arról, hogy Vas megyében hetek óta rendkívül alacsony az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma (14 fő), míg a szomszédos Zala megyében korábban kiugróan megnőtt a betegek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában