Mi lesz a vendéglátóhelyekkel, ha nem jönnek a külföldi turisták?

Az eheti Kormányinfón lapunk az előre lefoglalt júliusi, augusztusi külföldi nyaralásuk sorsáról érdeklődött. Kíváncsiak voltunk, mire számíthatnak azoknak a turisztikai célpontoknak a vendéglátói, akiknek a bevételének a jelentős részét a külföldről érkező turisták tették ki? 

Polgár Patrícia

Budapest, 2020. április 23. A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter online sajtótájékoztatót tart "Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány?" címmel 2020. április 23-án. A miniszter közölte, május 3-ig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok. MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Kérdésünkre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában kifejtette, hogy ezekben az esetekben a polgári jog általános vis maior szabályai az iránymutatók arra vonatkozóan, hogy ilyenkor mi és milyen formában jár vissza a nyaralni vágyóknak. Kiemelte, hogy sem az utazók, sem az utazási irodák helyzete nem könnyű.

Felvetettük a júliusi, augusztusi határnyitás lehetőségét. Gulyás Gergely elmondta, reményeik és a legoptimistább forgatókönyvük szerint a határok addigra már átjárhatóak lesznek, és július augusztusban lehet utazni. Úgy látja, egyelőre még van remény arra, hogy ha a határzár megszűnik, akkor előfordulhat, hogy addigra lehet már utazni. Azonban, ha mégsem, akkor arra vonatkozóan a polgári törvénykönyv ad eligazítást. Hozzátette: egyelőre bízunk az optimista forgatókönyvben még akkor is, hogyha ma felelősségteljesen ezt megjósolni nem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában