Négy fogvatartott látott neki az érettséginek a szombathelyi börtönben

Nemcsak az iskolákban, hanem a börtönökben is elkezdődött hétfőn az érettségi. Szombathelyen is vizsgáznak rabok.

Lakosi Gabriella

Szombathelyen is vizsgáznak

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi börtönben május 4-én négy fogvatartott kezdte meg az érettségi vizsgáit – tudtuk meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától.

Az idei évi érettségi vizsga a börtönökben is szigorúbb szabályok szerint zajlik, az erre vonatkozó kormányrendelet rájuk nézve is kötelező érvényű. A vizsga megkezdése előtt a tantermet teljes körűen fertőtlenítették, de ugyanígy járnak el a vizsgán használható eszközökkel is. Így mindent megtesznek a résztvevők egészségének megőrzése érdekében. A vizsgázók és a felügyelő tanár részére szájmaszkot és gumikesztyűt is rendelkezésre bocsátanak.

Szombathelyen is vizsgáznak
Fotó: Unger Tamás

Már a megelőző hetekben is nagy volt a változás. A vizsgázók távoktatás módszerével, digitális eszközök alkalmazásával készülhettek a vizsgára. Az oktatók és a felkészítő tanárok heti rendszerességgel, napi bontásban juttatták el az adott tantárgy anyagait a vizsgázókhoz, illetve a felkészültségükről írásban adtak számot a fogvatartottak.

Ebben az évben az országban összesen 15 fogvatartott készült fel az érettségire – és kezdte meg a vizsgákat tegnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában