Hagyomány

2020.05.30. 07:00

Papírgyűjtéssel támogatják a programokat Répcelakon

Nagy hagyománya van a településen a papírgyűjtésnek. Idén jó ára van a papírhulladéknak, kár lett volna kihagyni a gyűjtést. Megérkeztek a konténerek a művelődési ház parkolójába, ahol keddig lehet leadni az újságpapírt, színes papírt és kartont.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Pixabay.com

Répcelakon régóta minden évben megrendezik a városi papírgyűjtést. Mint Szabó József polgármestertől megtudtuk, a településen a szervezett hulladékgyűjtés keretében minden lehetőség adott arra, hogy akár a papírt is szelektív módon leadhassa a lakosság a zsákos gyűjtés során a hulladékszigeteken vagy a hulladék­udvarba. Mégis sokan a szokásos városi papírgyűjtésre tartogatják otthonukban vagy a boltjukban keletkezett újságokat, kartondobozokat, mert tudják, hogy ezzel a város ifjúsági programjait segítik.

Idén jó ára van a papírnak, kár lett volna kihagyni a lehetőséget, ugyanakkor egy kicsit másként történik ez is. Ezúttal a művelődési ház és könyvtár parkolójában helyezték el a gyűjtőkonténereket.

Jövő keddig várják a lakosságtól, a vállalkozóktól, a bolttulajdonosoktól a feleslegessé vált papírt.

Az akcióban befolyó összeggel a művelődési ház gyermek- és ifjúsági programjainak megvalósítását támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában