Plusz egy nap a koronavírus-szűrésre Vas megyében is

Meghosszabbították egy nappal az országos COVID-19 lakossági fertőzöttségszűrést, ami Vas megyében is zajlik: még pénteken is lehet menni.

Merklin Tímea

Gáspárné Takács Csilla már túl van a koronavírus-szűrésen

Fotó: Cseh Gábor

Magyarország négy, orvos-egészségtudományi képzést folytató egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem – a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve folytatja a H-UNCOVER klinikai vizsgálatot.

A kutatás célja, hogy feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. Az adatok kulcsfontosságúak a járvány leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában.

Gáspárné Takács Csilla már túl van a koronavírus-szűrésen
Fotó: Cseh Gábor

A tervezetthez képest egy nappal meghosszabbították a szűrés intervallumát. A döntés szerint még a következő helyeken és időpontokban vehető igénybe a vizsgálat: a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban május 13–14–15-én 10 és 15 óra között; a sárvári Szent László Kórházban május 13–14-én 9 és 15 óra között; valamint a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház és Rendelőintézetben május 15-én 9 és 15 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában