a megyeszékhely kicsit másként

2020.05.14. 15:51

Sétáljon Ön is Szombathelyen úgy, ahogy még soha: virtuálisan, 3D-ben

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a koronavírus járvány alatt folyamatosan azon munkálkodott, hogy a karanténhelyzetben is minél többet mutasson meg Szombathely ismert és kevésbé ismert értékei közül.

vaol.hu

Fotó: Vasi Múzeumfalu Látványtár

A város TDM szervezete közösségi oldalán elindította a #nekemezszombathely kihívást és a #kedvencszombathelyem alkalmazást, ahol a város lakói, hírességei mesélhettek szombathelyi kedvenc helyükről vagy kedves emlékükről.

Az ismeretterjesztő célzattal létrehozott #egypercszombathely rovat pedig érdekességeket közöl Szombathely-Savaria múltjából-jelenéből.

Most azonban egy látványos újítással örvendeztetjük meg a múlt és a virtuális tartalom iránt érdeklődőket:

Mivel a koronavírus az otthonaikba zárta az embereket, arra gondoltunk, hogy Szombathely látványosságait 3D virtuális séta keretében mutatjuk be az érdeklődőknek. Amíg a múzeumok és kiállítóhelyek nem nyithatják meg kapuikat, virtuális túravezetőnk segítségével mindenki maga bebarangolhatja a kiállításokat. Mindezt tettük annak reményében, hogy egyszer személyesen is ellátogatnak a virtuális séta során már megismert múzeumokba, attrakciókba, illetve városunkba.

A digitális tartalom létrehozásában segítségünkre egy dinamikusan fejlődő független ingatlanközvetítő iroda, a szombathelyi Safehouse ingatlaniroda volt, akik a 3D virtuális séta segítségével mutatják be eladó ingatlanjainkat az érdeklődőiknek. Felajánlásuknak köszönhetően folyamatosan dolgozzuk fel és mutatjuk be a városban található attrakciókat, melynek köszönhetően tovább bővül majd a virtuális túra keretében megtekinthető épületek száma.

Ezen séták segítségével talán még többen ismerik meg a várost, illetve Szombathely polgárai jobban megismerik szűkebb hazájuk értékeit és még büszkébben vallják szombathelyi identitásukat.

Az eddig elkészült séták az alábbi linkekre kattintva tekinthetők meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában