Kezdeményezés

2020.06.04. 11:17

A nemzeti összetartozás napja alkalmából repülőgépek szelték át Szombathely egét (Videóval)

Országos szinten pontban 10 órakor szálltak fel a gépek, hogy a városok felett tegyenek pár kört.

vaol.hu

Fotó: Youtube

Gombkötő István, a Szombathelyi Repülőklub oktatópilótája lapunk megkeresésére elárulta, hogy a trianoni emléknappal kapcsolatban a hétvégén kereste meg két nagynevű pilóta: Szakács Gábor és Darabos Gábor. Ők szerveztek már a korábbi években úgynevezett csillagtúrát, amelynek során a pilóták a déli, északi, és nyugati megyeközpontok érintésével repülik körbe az országot. A vírushelyzetre való tekintettel azonban helyileg szervezték meg a repülést a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

A kezdeményezés lényege, hogy országos szinten délelőtt 10 órakor emelkedtek a repülők az égbe, és tettek egy kört az adott városok felett.

A Szombathelyi Repülőklub tagjai a szombathelyi reptérről indultak, de mivel a klubnak vannak kőszegi pilótái is, így két géppel a határváros felett köröztek, míg a többivel a vasi megyeszékhely egét színesítették. Utóbbiról videót is készítettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában