letartóztatás

2020.06.29. 09:49

Egy hónapra letartóztatták a Felsőszölnökön fogott cseh embercsempészt

A múlt szerdán fogták el a cseh férfit, aki hat (állítólag) szír állampolgárral autózott Ausztria felé. A baj az volt, hogy nem léphettek volna Magyarország területére a szírek. Elszökhet, ezért letartóztatták egy hónapra a gyanúsítottat.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

 

A gyanú szerint a szerb–magyar határ magyar oldalán, egy erdős területen vette fel hat utasát a cseh férfi, aki aztán Ausztriába tartott a magukat szíreknek valló személyekkel, de csak Felsőszölnökig jutott – látható dr. Székely Tamás főügyészhelyettes közleményében.

Nem volt Magyarországra belépést jogosító okmányuk az utasoknak, akik fejenként ezer eurót fizettek a fuvarért, persze nem Felsőszölnökig szólt a viteldíj, hanem Bécsig. Pechjükre rendőri ellenőrzésbe futottak Vas megyében.

A Körmendi Járási Ügyészség letartóztatást indítványozott, ezt elrendelte egy hónapra a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója, mert megszökhet, nehezítheti a bizonyítási eljárást a cseh gyanúsított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában