A feloldás reményében

2020.06.11. 07:00

Hamarosan újraindulhat a nappali ellátás Vépen

A veszélyhelyzet közelgő feloldásának reményében ülésezett a polgármester az önkormányzati intézmények vezetőivel.

VN

Kisbusszal szállítják az ebédet

Fotó: Szendi Péter

Vépen a múlt héthez hasonlóan hárman vannak kötelező házi karanténban. A számok jellemzően nem, csak a személyek változnak, közölte Kovács Péter. A képviselő-testület hatáskörében eljárva a polgármester engedélyezte az óvoda zárvatartását augusztus 17. és 19. között, hogy a fertőtlenítési, karbantartási, takarítási feladatokat el tudják végezni az intézményben, hacsak a szülők nem igénylik a nyitvatartást.

Szó esett arról is, hogy a Dr. Zmertych Aurél Gondozási Központ készül a nappali ellátás beindítására, amely várhatóan a veszélyhelyzet feloldásával történhet meg. Jelenleg 97 adag étel házi kiszállításáról gondoskodnak. A GAMESZ folyamatosan végzi a város karbantartási munkáit. Felmérik az utcákban a faültetésre alkalmas területeket.

Kisbusszal szállítják az ebédet
Fotó: Szendi Péter

Az országos fásítási programban Vép is jelentkezik a település zöldítésére. A városházán június 15-étől visszaáll a normál ügyintézés. Kovács Péter azt kéri, hogy bár egyre több korlátozást oldanak fel, fokozottan figyeljenek egymásra és idős hozzátartozóikra a vépiek, hiszen a vírus továbbra is jelen van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában