Ajánló

2020.06.07. 20:54

Kéretlen bérlők, legendás turistaház

A Vas Népe hétfői számában olvashat a levendula szüretről és arról is, hogy galambok keserítik meg a szombathelyi lakótelepeken élők életét.

VN

A várszínházi nagybemutató próbafolyamatának megkezdése mindig örömteli, de szombaton talán a szokásosnál is több volt a derű Az Öreghíd alatt című képzeletbeli ír darab kőszegi olvasópróbáján. És ennek nem csak a karanténhelyzet oldódása az oka. Erről is írunk hétfőn.

Turistaház lett az egykori erdészlak. Máig Rumi-háznak hívják a helyiek, pedig az erdész Rumi László mindössze négy évet lakott itt a 60-as években. Özvegyével, a 82 éves Rumi Lászlóné Ili nénivel beszélgettünk a felújított és kibővített ház udvarán egy óriási fenyő alatt, amit 58 évvel ezelőtt – amikor ide költöztek – ültetett a férjével.

Huszonnégy év után megvált a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöki posztjától Horváth Vilmos. De továbbra is elnököl két szervezetet: a Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesületet és a Szombathelyi Dobó SE-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában