életmentő lehet

2020.06.25. 12:31

Motoros kishajó áll a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatába

A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerállományába tartozik az a motoros kishajó, ami országosan riasztható szer és nagy segítségére van a tűzoltóknak a vízből mentések alkalmával.

VMKI

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A 4,3 m hosszúságú, nyolc személy szállítására alkalmas kishajót 22,5 kW teljesítményű benzin üzemű Honda hajómotor mozgatja. A hajó országosan riasztható szer, azonban elsődlegesen a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén, illetve Vas megyében lát el szolgálatot. A hajót az állományból megfelelő végzettséggel rendelkező tűzoltók kezelik.

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A technika feladata elsődlegesen a vízi balesetek alkalmával az életmentés elvégzése. Jó szolgálatot tesz a hajó a Rába folyó árvizeinek kártételei során is, az árterületről történő személyek kimentése esetén. A kötelező szolgálati feladatokon túl, azonban volt már központi szerepe gyermeknapokon, illetve nyár ifjúsági táboroknál is.

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói minden héten egy alkalommal gyakorolnak a nem mindennapi szerrel, annak érdekében, hogy éles bevetés esetén a legjobb tudásuk szerint, megfelelő hatékonysággal tudjanak beavatkozni- olvasható a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában