Áldatlan állapotok

2020.06.09. 07:00

Szemétben úszik a szombathelyi Parkerdő egy része – Kérdezősködtünk az üggyel kapcsolatban

A Parkerdő kedvelt kiránduló- és piknikező hely, mégis visszatérő probléma a hulladék megfelelő kezelése, elszállítása. Most is szeméttenger borítja az egyik kiskerti út elejét.

Gyöngyössy Péter

Kótai Béla felháborítónak tartja, hogy a területen mindig újratermelődik a szemét

Fotó: Szendi Péter

Egy felháborodott olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét a Parkerdő felé vezető út mellett éktelenkedő szeméttengerre. Az egyik kiskerti bekötőút elejét csúfítja most a színes lom. Van itt minden. Festékes vödör, műanyag papucs, gondosan szelektíven gyűjtött PET-palackkal megtömött szatyor, kihajított műanyag karácsonyfa, fémtepsi, de többzsáknyi gondosan becsomagolt őszi falevél is.

Kótai Béla kiskerttulajdonost éppen munkába menet csíp­tük el. Felháborítónak tartja hogy bármit csinálnak, újratermelődik itt a szemét. Nemrég még a rendőrség is járt ott. De hiába számolták fel az éppen aktuális kupacot, újratermelődik. Pedig a Szovától megvásárolt zsákokban kihelyezett hulladékot hetente elviszik. A zsák árában benne van az elszállítás ára. Amikor az erdészeti zrt. kihelyezte a szelektív gyűjtőedényeket, sokan elkezdték odahordani a szemetüket, még az építési törmeléket is.

Kótai Béla felháborítónak tartja, hogy a területen mindig újratermelődik a szemét
Fotó: Szendi Péter

A Parkerdő, a hozzá tartozó piknikező hely, a játszótér, a focipálya és a parkolók a Szombathelyi Erdészeti Zrt. kezelésében állnak.

Nem közterület. A komplexum rendben tartására sokat költ a társaság. Szelektívhulladék-szigetet létesítettek, bekamerázták a területet, táblákat helyeztek ki.

A szombathelyi önkormányzattól Kéner Balázs kommunikációs vezető arról tájékoztatott, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő első közgyűlésen foglalkozik majd az önkormányzat a Parkerdő és környékének problémájával. Keresik a megoldást arra, hogy a leghatékonyabban és leggyorsabban tudjanak fellépni a szemetelőkkel szemben. A rendőrség, polgárőrség, erdészet, mezőőrség és a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság is együttműködik annak érdekében, hogy a helyzet megváltozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában