közbeszerzési eljárás

2020.06.17. 07:00

Vasivíz: külön utakon

Július 6-ai határidővel írta ki a Vasivíz Zrt. a jövő évi villamosenergia-beszerzésre vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárását. Tavaly ezen a területen még együttműködött a vasi cég több más dunántúli víziközmű-társasággal a közbeszerzési eljárásban. Most úgy tűnik: külön útra léptek.

Tömböly Ágnes

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mint ismert, április végén közérdekű adatigényléssel fordultunk a Vasivíz Zrt-hez, miután több kérdésben nem kaptunk tájékoztatást. Kikértük a cég ez évi közbeszerzési tervét is. Ebben a többi között szerepelt a villamosenergia – 2021. évre vonatkozó – és a földgáz energia – 2020. október 1-jétől 2021. szeptember 30-áig – beszerzése is. Utóbbi hirdetménye egyelőre nem szerepel a Közbeszerzési Értesítőben, viszont június 11-én közzétették a jövő évi villamosenergia-beszerzésre vonatkozó nyílt, uniós közbeszerzési eljárás felhívását.

A vasi cég tavaly ugyanezen a területen még együttműködött több víziközmű társasággal. Így a Soproni Vízmű Zrt., a Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt., az Aqua Szolgáltató Kft., a Fejérvíz Fejér Megyei Önkormányzatok Víz- és Csatornamű Zrt., a Pannon-víz Regionális Önkormányzati Víziközmű Szolgáltató Zrt., a dél-zalai és az észak-zalai víziközmű társaság, valamint a Vasivíz Zrt. közösen indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást a 2020. évre vonatkozó villamos-energia-beszerzésre.

Úgy tűnik, a Molnár Miklós által jelenleg irányított zrt. külön utakra lépett: a közbeszerzést 14 millió 400 ezer kWh mennyiségű villamosenergia-beszerzésre hirdették meg, amelytől 50 százalékban a cég pótdíjmentesen eltérhet.

A társaságot felügyelő hivatal egyébként május 25-ei határozatában arra kötelezte a céget, hogy 90 napon belül kerüljön olyan vezérigazgató a társaság élére, aki megfelel a jogszabályi feltételeknek.

Korábbi cikkeink:

HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában