Nagy segítség

2020.07.07. 07:00

Öt kistelepülésre érkeztek falubuszok

Öt település jutott egy-egy 15 millió forint értékű falubuszhoz a Magyar falu program segítségével. A buszok legfőbb feladata az idősek segítése és az óvodások szállítása lesz.

Budai Dávid

Simon Dániel, Rubóczkyné Börczy Viktória, Németh József, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Németh Lajos és Forrai Dániel az új gépjárművekkel a vasegerszegi átadón

Fotó: Horváth Balázs

A Magyar falu programnak köszönhetően öt kistelepülés gazdagodott egy-egy 15 milliós vadonatúj falubusszal a közelmúltban. A 75 millió forint össz­értékű járműflotta ünnepélyes átadóját szombaton tartották Vasegerszegen, ahol minden érintett település polgármestere köszönetét fejezte ki a kormány által biztosított lehetőségért és a képviselői segítségért.

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a falvak életében nagy segítséget jelentenek ezek a buszok, volt, ahol több éve fennálló igényt elégített ki a kormány által biztosított pályázati lehetőség. A képviselő hangsúlyozta, abban bíznak, hogy a program a jövőben is folytatódik, és továbbra is tudnak tenni azért, hogy a kistelepüléseken élők életminősége javuljon.

Németh Lajos, Nagygeresd polgármestere elmondta, ők elsősorban a legkisebbek szállítására használják majd a buszt, náluk ugyanis nincsen óvoda, ezért a busszal minden reggel kétszer fordulnak, hogy az ovisok célba érjenek. Ezenkívül nagy segítséget jelent majd az idősek segítésében is.

Simon Dániel, Simaság polgármestere elárulta, idén indult a falugondnoki programjuk, amelyhez nélkülözhetetlen egy falubusz, és amely szerencsére már tavasszal megérkezett, így a veszélyhelyzet idején azonnal óriási szolgálatot tett az idősek szállításában, a gyógyszerbeszerzésben és a bevásárlásban. Ezenkívül az óvodások szállításában és a hamarosan induló szociális étkeztetésben jelent segítséget a jármű.

Simon Dániel, Rubóczkyné Börczy Viktória, Németh József, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Németh Lajos és Forrai Dániel az új gépjárművekkel a vasegerszegi átadón Fotó: Horváth Balázs

Nemesládonynak korábban nem volt falubusza – tudtuk meg Rubóczkiné Börczy Viktória polgármestertől, mi­után pedig sok a településen az egyedülálló idős ember, akik támogatásra szorulnak, ők is nagy hasznát veszik a busznak.

Vassurányban a szociális ellátás feladatain túl főleg kirándulásokhoz, csoportos összejövetelekhez fogják majd használni a frissen beszerzett járművet, sőt ha a helyi sport­egyesületnek is lenne egy busza, a focicsapat szállítása is egy csapásra megoldódna – mondta Forrai Dániel, a település polgármestere.

Németh József, Vasegerszeg polgármestere, csatlakozva az előtte szólókhoz, azt mondta, minden olyan célra felhasználják majd a frissen beszerzett buszt, amivel segíthetik a településen élők életét, és mivel nekik megvan még a régi buszuk is, mostantól a lehetőségeik is bővülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában