Ünnepi számadás

2020.08.22. 07:00

A Magyar falu program révén fejlesztett Horvátzsidány

Gyopáros Alpár kormánybiztos és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében, kulturális programok kíséretében a frissen megvalósult fejlesztéseket ünnepelték tegnap a településen.

Gyöngyössy Péter

Gyopáros Alpár, Ágh Péter és Krizmanich István segít Kumánovics Kingának és Horváth Zsófiának

Fotó: Ohr Tibor

A hosszú augusztusi hétvégére ünnepi programot szervezett Horvátzsidány önkormányzata és a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. Péntek délután a kulturális programok mellett a legfrissebb helyi projektek átadójára is sor került. Összesen mintegy százmillió forintnyi fejlesztés valósult meg elsősorban a Magyar falu program támogatásával.

Gyopáros Alpár, Ágh Péter és Krizmanich István segít Kumánovics Kingának és Horváth Zsófiának
Fotó: Ohr Tibor

Krizmanich István polgármester részletezte: új eszközökkel szerelték fel az orvosi rendelőt, a közterületek karbantartásához gépeket – fűnyírókat, fűkaszákat – vásároltak, tetőszerkezetet újítottak fel, megújult a ravatalozó, két utcát rendbe tettek. Európai uniós pályázatból sikerült forrást szerezni az idősek klubjára. Ráadásul több pályázati projekt van még folyamatban.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség kormánybiztosa emlékeztetett: 2019 és 2021 között mintegy 600 milliárd forintot fordít az állam a falvak fejlesztésére. A cél, hogy a kistelepüléseken is a városokhoz hasonló életszínvonalon lehessen élni. Ágh Péter országgyűlési képviselő utalt rá, hogy Észak-Vas megyében 73 település részesül a Magyar falu programból. – A kistelepülések azért fontosak, mert ott még erős az identitás. Büszkék a helyre, ahol élnek, ezért meg is akarják azt őrizni. Horvátzsidány erre az egyik legjobb példa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában