Huszonnégy hallgató kapta el a koronavírust a győri Széchenyi-egyetemen

Jelenleg 51 hallgató van karanténban a győri felsőoktatási intézmény közel 13 ezer hallgatója közül. A szomszédos megye egyetemére sok vasi fiatal is jár.

kisalfold.hu, vaol.hu

Fotó: Kisalföld-archív

„A Széchenyi István Egyetem csaknem 13 ezer hallgatója közül a szeptember 15-i állapot szerint 51-en vannak karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív. Az 51 karanténban lévő személy között találhatók azok a külföldi hallgatók is, akiknek hazánkba érkezésük után két hétig vagy két negatív teszt felmutatásáig karanténban kell lenniük. Közöttük nincs fertőzött” – válaszolta a Kisalföld kérdésére a Széchenyi-egyetem Kommunikációs és Alumni Irodája. A megbetegedett hallgatók állapotáról bővebb információkat nem közölt a lappal a győri campus.

A győri egyetem számos intézkedést hozott a járványügyi védekezés jegyében. A maszkviselés kötelező az intézmény épületeiben. Ez alól felmentést kap, aki oktatási tevékenység kapcsán hosszasan beszél (az oktató, aki legalább 1,5 méter távolságra van a hallgatóktól); aki saját irodájában tartózkodik, és a 1,5 méteres távolságot tudja tartani a többi ott tartózkodótól; illetve aki 1,5 méteres távolság betartása mellett ételt vagy italt fogyaszt. Az oktatási és egyéb események szervezőinek törekedniük kell arra, hogy a termekben, zárt helyiségekben tartható legyen az 1,5 méteres minimális távolság, illetve az egyetem területén mindenkinek törekednie kell arra, hogy a lehetőségekhez képest a maximális távolságot tartsa a többiektől. Az egyetem emellett nagy hangsúlyt fektet a fertőtlenítésre – írja a kisalfold.hu.

A szeptember 15-től hatályos további rendelkezés értelmében az egyetem saját hatáskörben nem szervez személyes jelenlétet igénylő rendezvényt (ideértve a diplomaátadó ünnepségeket, valamint az Akadémiai Napot is). Az intézmény területén, de külső partner vagy vállalat által szervezett rendezvények munkanapokon 17 óra, hétvégén, szombaton 12 óra után tarthatók meg a mindenkor érvényes járványügyi szabályok betartásával úgy, hogy a résztvevők a nappali és a levelezős képzésben részt vevő hallgatókkal ne érintkezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában