Renoválás

2020.09.17. 07:00

Már színezik az épületet – Felújítják a Magyar Államkincstár szombathelyi irodaházát

Mintegy 600 millió forintot fordítanak a Magyar Államkincstár szombathelyi irodaházának felújítására. A homlokzat renoválása mellett az épület első két emeletén, a pinceszinten és az udvarban is zajlanak a munkálatok.

Tömböly Ágnes

Látványosan halad a munka az impozáns épületnél

Fotó: Szendi Péter

Látványosan haladnak a felújítási munkák a Magyar Államkincstár Széll Kálmán utcai impozáns épületénél. Március óta dolgozik a kivitelező, a beruházással értesüléseink szerint novemberre kell végeznie.

Látványosan halad a munka az impozáns épületnél
Fotó: Szendi Péter

Mintegy 586 millió 660 ezer forintból szépül a hivatal: 2250 négyzetméter homlokzati felületet, az épületen belül – a pince- és az első két szinten – pedig további 650 négyzetméter területet újítanak fel, cserélik a nyílászárókat is. Emellett korszerűsítik és bővítik a Magyar Államkincstár beléptető-, riasztó és tűzjelző rendszerét. Az udvart is érintik a munkálatok: a területen a csatornahálózatot átépítik, a falazott kerítést helyreállítják, majd térköveznek és új kerékpártárolót helyeznek el – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A Széll Kálmán és Vörösmarty utcák kereszteződését a budapesti Andrássy út mintájára alakították ki: a nyolcszög alakú teret eredetileg Oktogonként is hívták, később kapta az 56-osok tere nevet. Hübner Tibor tervei alapján 1924-ben épült meg a Magyar Nemzeti Bank szombathelyi fiókjának neobarokk stílusú székháza. A többszintes épület ma a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának ad helyet. A majdnem százéves ingatlanon 2013-ban cseréltek tetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában