Öt osztály karanténban a Celldömölki Városi Általános Iskolában – egy pedagógus fertőződött meg

Öt osztály tanulói kerültek karanténba a Celldömölki Városi Általános Iskolában. Az egyik pedagógus fertőződött meg koronavírussal, hétfőtől az érintett diákok digitális oktatásra térnek át.

Vas Népe

Forrás: pixabay.com

Viola István igazgató elmondta, egy pedagógus kollégájuk Covid-tesztje lett pozitív. Valószínűsíthető, hogy a tanár a gyermekétől kapta el a vírust, aki egy másik város iskolájából hozta azt haza. Mindkettejüknek hőemelkedése volt, tesztelték őket, és csütörtökön érkezett meg a pozitív eredmény. A népegészségügyi hatóság karantént rendelt el azoknál a csoportoknál, amelyeket a pedagógus tanított. (Csoportbontásban oktatnak több tantárgyat.)

Az igazgató végül úgy döntött, a hétfőtől elrendelt digitális munkarendet kiterjeszti az érintett osztályokra. Jelenleg 523 diák jár az iskolába, közülük száz diák, ötödiktől a nyolcadik osztályig kezdi hétfőtől a digitális oktatást, előreláthatólag egy hétig. Az igazgató tudomása szerint azokat tesztelik, akikkel a tanár a saját csoportjaiban tanított. Viola István elmondta még: egy kollégájuk sem érintett, mert a pedagógus ügyeletes volt, végig maszkot viselt és nem tartózkodott a tanári szobában múlt héten pénteken.

Az igazgató folyamatosan tartja a kapcsolatot Covid-fertőzött kollégájával, aki elmondása szerint jól van. Az iskolában nyugalom van, a hivatalos tájékoztatást most küldik ki a szülőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában