Óvodákba és iskolákba szállítanak fertőtlenítőszert

Augusztus 29. és szeptember 4. között Szombathelyen vehetik át a köznevelési intézmények fenntartói az iskoláknak és óvodáknak központilag biztosított fertőtlenítőszereket.

Tersztyánszky Krisztina

Horváth-Perecz Edina gyógypedagógiai asszisztens segít a kézfertőtlenítésben a perenyei óvodában

Fotó: Szendi Péter

A sárvári tankerülethez tartozó 23 intézménynek hétfőn szállították el a vegyszereket, és mindjárt ki is osztották azokat az iskoláknak. Rozmán László tankerületi igazgató elmondta: köszönet illeti a sárvári közös önkormányzati hivatalt, akik a fuvart biztosították.

Az egyházmegyei iskolák fenntartója is magához vette már a szállítmányt, a Brenner János Nevelési és Oktatási Központ hétfőn készült az átvételre. Englert Zsolt igazgató elmondta: bőségesen felkészültek saját készlettel is, így nem sürget az idő, de így is nagyon örülnek az adománynak, mert fertőtlenítőszerből jelentős mennyiségre van szükség.

Horváth-Perecz Edina gyógypedagógiai asszisztens segít a kézfertőtlenítésben a perenyei óvodában Fotó: Szendi Péter

Keddtől az iskolába lépéskor minden diáknak fertőtlenítenie kell a kezét, és a takarításoknak is része felületek fertőtlenítése. Véghné Busits Hilda, a premontrei gimnázium igazgatója arról számolt be, hogy augusztus utolsó hetében alapos fertőtlenítéssel készültek fel a tanévkezdésre, amit ezentúl kéthetente megismételnek. Ezzel a munkával a fenntartó egy speciális takarító céget bízott meg. Fertőtlenítőszereket is elhelyeztek iskolakezdésre a bejáratoknál és a tantermekben is, kedden mennek a központi csomagért, ami jó lesz utánpótlásnak.

Lampért Tibor szortírozza a fertőtlenítőszert hétfőn a kiszállítás előtt
Fotó: Szendi Péter

Imre Viktória perenyei polgármester hétfőn elsőként hozta el a nyolc flakon fertőtlenítőszert, melyeket az Aranyhíd Óvodában helyeztek el. Már februárban felszerelkeztek vegyszerekkel, maszkokkal és kesztyűkkel, sőt még egyszer használatos ruhát is vásároltak a biztonság kedvéért. Nem jelent különösebb gondot a gyerekeknek a fertőtlenítő használata, hiszen otthon is megszokták már – árulta el Bóka Izabella óvodavezető. Még segítenek is, odahozzák a játékaikat lepermetezésre. Néhány kisgyerek bőre allergiás tünetekkel, kiütéssel reagál a fertőtlenítőszerre, az ő kezecskéjüket, a szülővel való egyeztetés alapján speciális szerrel, alapos, meleg vizes mosással tisztítják meg.

Az ő szintjükön a vírusról is beszélgetnek a gyerekekkel – persze csak játékosan, hogy ne okozzanak riadalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában