Pozitív az egyik kanizsais diák koronavírus-tesztje – karanténban másfél osztály és néhány tanár

A diák múlt csütörtökön már otthon maradt, tesztelték, ami pozitív eredményt hozott.

Vas Népe

A Kanizsai gimnázium előtt Merklin Ferenc igazgató, Schubert Hanga Kincső (balra) és Tóth Fanni (jobbra) a történelem érettségi után

Fotó: Cseh Gábor

Merklin Ferenc, a Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatója megerősítette a hírt. Mint mondta, egyik diákjuk múlt csütörtökön már otthon maradt, mert nem érezte jól magát, hőemelkedése volt. A szülei beszéltek a háziorvossal, aki jónak látta, hogy tesztelést kérjen. Tegnapra kiderült, hogy a teszt pozitív, a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályáról hívták fel az igazgatót, tőlük tudja az eredményt. A protokoll szerint következő lépésként azt vizsgálták, hogy a fiatal kivel kerülhetett közvetlen kapcsolatba a múlt csütörtök előtti két napon.

Az igazgató a diák osztálytársait küldte haza tegnap, valamint azokat a tanárokat, akik kedden és szerdán a gyermeket tanították, vele egy légtérben tartózkodtak. Mivel a testnevelésórákat bontásban tartják, egy másik osztályból való kilenc gyermekkel is kapcsolatba került a fertőzött diák múlt hét elején – őket is hazaküldték. Az igazgató beszélt a családdal, a hőemelkedésen kívül semmilyen más, koronavírus-fertőzésre utaló tünete nincs a diáknak, sőt már a hőemelkedése is megszűnt. A család is tünetmentes, jól vannak. Hatósági házi karanténban vannak ők, az érintett diákok és tanárok is. Legközelebb – az igazgató úgy számol – szeptember 17-én mehetnek újra iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában