új tulajdonos

2020.10.27. 08:00

Fővárosi cégé a Savaria Szálló – Az önkormányzat nem vette meg, kérdés, mi lesz a sorsa

A megyeszékhely emblematikus épülete, a Savaria Szálló tulajdoni lapján október 1-jén jegyezték be a Krosnow Property Kft.-t új tulajdonosként.

Tömböly Ágnes

Több mint 470 millió forintot fizettek az ingatlanért

Fotó: Cseh Gábor

Csütörtökön tartja októberi ülését a szombathelyi közgyűlés. A polgármester két ülés közötti beszámolójából derült ki: a felszámolócégtől egy budapesti székhelyű kft. tulajdonába került Szombathely emblematikus épülete.

Mint arról többször írtunk, tavaly decemberben a felszámoló nyilvános liciten hirdette meg eladásra a Savaria Szállót, amire érvényes ajánlat érkezett, 470 millió 400 ezer forint értékben. Az önkormányzat döntési helyzetbe került: bár Nemény András még polgármesterjelöltként a tavalyi kampányban arról beszélt, hogy az önkormányzat vegye meg a Nagyszállót, a baloldali többség nem támogatta a januári rendkívüli közgyűlésen az ingatlan megvételét, hiába volt az elővásárlási lehetőség. Később a baloldali képviselőkben merült fel az a gyanú, hogy az adásvételi szerződéssel kapcsolatosan csalás történt. A közgyűlési többség úgy határozott, hogy Nemény András tegyen feljelentést az ügyben. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a nyáron nyomozást rendelt el, majd azt október 13-án bűncselekmény hiányában lezárta. Ahogy az önkormányzatnak megküldött rendőrségi tájékoztatóban írták: „(…) kétséget kizáróan megállapítható volt, hogy a szóban forgó adásvétel nem volt színlelt.”

Több mint 470 millió forintot fizettek az ingatlanért Fotó: Cseh Gábor

Nem mellesleg a városvezetés ebből a rendőrségi levélből értesült a hírről: Szombathely belvárosi, emblematikus épületének új tulajdonosa van. A fővárosi székhelyű céget október 1-jével jegyezték be az ingatlan tulajdoni lapján.

Az ingatlan új tulajdonosához tegnap kérdésekkel fordultunk: elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mi a szándéka az épülettel. Amint választ kapunk, visszatérünk a témára.

Korábbi cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában