Falco KC–Pécsi VSK

2020.10.30. 18:02

Hosszú szünet után lépnek pályára ismét a sárga-feketék

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombaton 17.15-kor a Pécsi VSK-t fogadja (M4 Sport+) – mindkét gárda csupán második bajnokijára készül.

Tóth Gábor

Devin Searcynek vélhetően lesz munkája a palánk alatt

Fotó: Unger Tamás

A Falco négy elmaradt bajnoki (Jászberény, Paks, Sopron, Szolnok) után kezdhette el a 2020/2021-es szezont, a vendég Szegedet győzte le hosszabbítás után – azt a mérkőzést még október 17-én rendezték. Aztán a csapat elutazott Oroszországba, hogy a Nyizsnij Nov­gorod vendégeként lejátssza első Bajnokok Ligája-összecsapását. A találkozó „természetesen” elmaradt, mert hat koronavírus-fertőzött volt a hazaiaknál. Miután a Falco hazaért, kiderült, hogy egy szombathelyi játékos fertőzött lett – karanténba vonult a csapat. A héten kedden és csütörtökön is tesztelték a játékosokat, a szakmai stáb tagjait. Jó eredmények születtek, ezért pénteken délután feloldották a karantént, így a Falco szombaton – újabb három elmaradt bajnoki (ZTE, Kaposvár, Kecskemét) után – pályára léphet, a Pécset fogadja. Azt a PVSK-t, amelynek ugyancsak okozott nehézséget a koronavírus-járvány. Történetesen szerdán játszotta idei első bajnoki mérkőzését: a vendég Kaposvárt verte küzdelmes meccsen 80-75-re. A pécsieknél főleg az irányító Lewis (16/6), valamint a center Brkic (15) játszott nagyot.

Devin Searcynek vélhetően lesz munkája a palánk alatt Fotó: Unger Tamás

– A fiúk profin viselik ezt a kellemetlen helyzetet, le a kalappal előttük – fogalmazott Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Otthon edzettek, személyre szabott program alapján készült mindenki. Igyekeztünk mindent elkövetni azért, hogy legalább fizikálisan ne látszódjon meg az elmúlt időszak kihagyása – ami azért nem könnyű feladat. A Pécs egy sötét ló, egy ismeretlen ellenfél, hiszen eddig csupán egyetlen bajnokit játszott le. Igaz, azt szerdán, tehát formában, játékban van. Úgy gondolom, fizikális, gyors csapatot látunk vendégül. Ellenfelünk tudja, hogy mi a helyzet nálunk, vélhetően nem fog kegyelmezni, az első perctől komoly tempót próbál majd diktálni. Kevés eladott labdával, pontos támadásokkal kell lehoznunk a meccset. Mindent el fogunk követni a győzele­­­­­­­­m­ért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában