kiállítás

2020.10.12. 07:00

Impulzusok az öröm festőitől

Szombaton nyílt meg a Csók István Művészkör Egyesület soros kiállítása: a kezdetektől tagja a művészkörnek Szabadfi Marianna és Tölgyesi Ildikó, az ő alkotásaikat láthatja a közönség november 6-ig az Írottkő hotel aulájában.

Tóth Kata

Szabadfi Marianna, Tölgyesi Ildikó és Palcsó Julianna Fotó: OT

Fotó: OHR Tibor

Tölgyesi Ildikó számára bevallottan örömforrás a festés, vásznain felfedezhetjük a téli Balatont, a szlovéniai Bledi-tavat, de mákvirágokat, pünkösdi rózsát és Mirzát, a szertelen csikót is látjuk a téli tájban. Szabadfi Mariannának a festmény olyan, mint egy történet – ő a kertje virágait, a tenger halait (Él-hal és Halak a hálóban), az éjszakában csillogó vitorlásokat és a lélek tükrét, az eget és a földet hozta képein sok arannyal, kékkel, ezüstös ragyogással. Mindkét alkotó Mészáros Szabolcs festőművész „vigyázó szemei alatt” képzi magát tovább.

Szabadfi Marianna, Tölgyesi Ildikó és Palcsó Julianna Fotó: OT

A vírushelyzet szülte bezárkózás idején készült a mostani kiállításuk legtöbb darabja, árulta el köszöntőjében az egyesület elnöke, Palcsó Julianna. Básthy Béla polgármester nyitotta meg a tárlatot. Balló László költő a saját versei közül olvasott fel, Pulay Teréz és Gyöngyössy Anna fuvolán játszott az egybegyűlteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában