A Versünnep Fesztivál döntőjében

2020.10.29. 07:00

Közönségdíjas a kőszegi Rózsabors Műhely

A Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán rendezték meg kedden este a Versünnep Fesztivál döntőjét, ahonnan a kőszegi Rózsabors Műhely elhozta a közönségdíjat a megzenésített Csoóri-verssel: Virágoznak a gesztenyefák.

Gyöngyössy Péter

A műhely: Dala József, Giczy Kristóf – a közönségdíj alkotója –, Nagy Krisztina, Papp Róbert – a díjjal – és Magyar Marcell

Fotó: VN/SÁ

A fesztiválra a Kárpát-medencéből mintegy száz nevezés érkezett, 12 produkció jutott be a fináléba. Versmondók, kisebb zenekarok, filmes, vizuá­lis alkotók mérettették meg magukat.

A műhely: Dala József, Giczy Kristóf – a közönségdíj alkotója –, Nagy Krisztina, Papp Róbert – a díjjal – és Magyar Marcell Fotó: VN/SÁ

A Nyugat-Dunántúlról egyedül a 2016-ban életre hívott kőszegi Rózsabors Műhely – Dala József (gitár, zeneszerző), Nagy Krisztina (ének), Papp Róbert (basszusgitár), Magyar Marcell (ütőhangszerek) – léphetett színpadra a döntőn. A közönség szívét a kőszegi csapat hódította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában