Pályázat

2020.10.06. 07:00

Megbízható, erős támfal épült Hegyháthodászon: átadták

Vis maior pályázatból állították helyre a partfalat a Petőfi utcában. Hatvankét méter hosszú vasbeton támfal készült – szombaton avatták a 153 lakosú településen.

Tóth Kata

Kercsmár Kálmán és V. Németh Zsolt az avatón

Fotó: Szendi Péter

2018-ban többször meggyűlt a bajuk az időjárással. A heves esőzés hatására a Petőfi utca alsó és felső ága közötti instabil rézsűfal több szakasza leomlott, lesüllyedt a közúti padka, a terepen hosszirányú repedések jelentek meg.

Kercsmár Kálmán és V. Németh Zsolt az avatón
Fotó: Szendi Péter

A gáz-, az ivóvízvezeték, a csatornamű és a villanyoszlopok is veszélybe kerültek, részletezte beszédében Kercsmár Kálmán polgármester. 2018-ban pályázott az önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior keretére: 44 millió 256 ezer forintot kaptak a helyreállításra, az önkormányzat ezt tízszázalékos önrésszel egészítette ki.

– Az ott élők életminőségét nagyban befolyásolja a beruházás, ami ismét rávilágított: a klímaváltozás nem csupán távoli földrészeken másokat érintő ügy, hanem helyben is van következménye. A bajban összefogott a falu, a kormányzat pedig forrást adott, nemcsak úgy, hogy rekonstruálta a régit – fogalmazott az avatón V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában