Négy felkínált lehetőség közül választhat az ősz folyamán a közönség

2020.10.27. 17:30

Mi lesz a natúrpark neve?

Vas megye déli területén több mint egy éve zajlik már egy natúrpark előkészítése. Most pedig, a célegyenesbe érve, a névválasztáshoz kérik az ott élők segítségét.

Vas Népe

Kívül-belül gyönyörű az oszkói tájház

Fotó: Unger Tamás

– Az elmúlt időszakban számos névötlet vetődött fel, amelyek közül kiválasztottuk a négy leggyakrabban elhangzót – mesélte Debreczeniné Késmárky Flóra. A Vasi Hegyhát– Rábamente Turisztikai Egyesület turisztikai menedzsere azzal folytatta: ezeket a névváltozatokat egy virtuális adatlapra szerkesztették. Most arra kérik a térségben élőket: segítsenek a választásban azzal, hogy megjelölik a számukra leginkább szimpatikus nevet a listában.

Az adatlap a Hegypásztor Kör vagy a Vasi Hegyhát– Rábamente Turisztikai Egyesület közösségi oldaláról is elérhető.

A menedzser azt is elmondta: valamennyi natúrpark működése négy tevékenységi területet fog össze. A természeti és kulturális örökség védelmét, a környezeti nevelést és szemléletformálást, a turizmust és a vidékfejlesztést egyesíti.

– A mi natúrparkunk egyediségét és fő motívumát a településekhez tartozó szőlőhegyek világa adja majd – jelentette ki a turisztikai szakember.

Kívül-belül gyönyörű az oszkói tájház Fotó: Unger Tamás

Az ideális név pedig egyedi, rövid, érdekes és beazonosítható, de egyben utal a natúrpark fő motívumára is.

– A kívülállók érdeklődését felkelti, a helyiek pedig tudnak vele azonosulni – hangsúlyozta Debreczeniné Késmárky Flóra. A négy lehetséges natúrparki név tehát: Dél-Vasi Dűlők Natúrpark, Hegypásztor Natúrpark, Szőlőhegyek gazdagsága Natúrpark – vagy Vasi Hegyhát Natúrpark.

Ezek közül kell a válaszadóknak a számukra legszimpatikusabbat kiválasztaniuk az ősz folyamán az elektronikus adatlapok segítségével. A névválasztásban a többség szava dönt.

Inspirációnak pedig ott van maga a táj – benne a nemrég átadott pincetájház, amely autentikus berendezésével régi időket idéz, békét és nyugalmat áraszt –, miközben azt is megmutatja, hogy a praktikum és a szépség nem kizárja, hanem inkább erősíti egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában