Robbanásszerűen emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Vas megyében

Eddig ennyien még nem produkáltak pozitív tesztet egyetlen nap alatt megyénkben.

vaol.hu

Maszk illusztráció, 20200129, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, 1791 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 44 816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1109 főre emelkedett, 13 580-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 30 127 fő. Az aktív fertőzöttek 32%-a, az elhunytak 42%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen

Fotó: koronavirus.gov.hu

Arról is írtunk, hogy csütörtökről péntekre ismét jelentősen nőtt (55 fővel) az igazolt koronavírusos betegek száma, így pedig már a regisztrált esetek meghaladták a ezret is Vas megyében (1008). Reméltük, hogy enyhülést hozhat a járvány a hétvégre, de ez nem így történt, sőt egy robbanásszerű emelkedésről kell beszámolnunk. Péntekről szombatra újabb 92 személynél állapították meg a fertőzést, eddig még ennyien nem produkáltak pozitív tesztet egyetlen nap alatt megyénkben. Így már pontosan 1100 regisztrált esetet tartanak nyilván Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában