Üzemeltetés

2020.10.22. 20:41

Valószínűleg a Holdfényliget kalandpályáit is ellenőrizték nyár elején

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az idén nyáron is elrendelte a kalandparkok ellenőrzését.

VN, MTI

Fotó: Horváth Istvánné

Az MTI július végén egy ITM-közleményre hivatkozva arról adott hírt, hogy az ellenőrzéseket végző fogyasztóvédelmi hatóság az idén országosan 73 kalandparkban 345 pályát ellenőrzött. Mint írták, a vizsgálat a kalandpályák – a kötélpályák és kötélcsúszdák, függőhidak, mászófalak – üzemeltetési körülményeire, a biztonságosságot igazoló dokumentációkra irányult.

A kalandparkokban kialakított pályák műszaki állapotának rendszeres vizsgálatát egyébként erre kijelölt tanúsító szervezetek végzik. A fogyasztóvédelmi szakemberek az e szervezetek által kiállított megfelelőségi tanúsítványokat és a látogatók számára is információt nyújtó adattáblákon feltüntetendő jelöléseket ellenőrizték. A vizsgálat kiterjedt az üzemeltetési napló jogszerű vezetésére és a kezelő személyzet szükséges képesítési igazolásainak meglétére is.

Az MTI híradása szerint a vizsgált kalandpályák 16 százaléka nem felelt meg teljes körűen az előírásoknak. A szakemberek öt megyében (Győr-Moson-Sopron, Pest, Vas, Veszprém és Zala) összesen kilenc kalandparkban 56 kalandpálya esetében tártak fel mulasztásokat. Három helyszínen 22 kalandpálya használatát ideiglenesen megtiltották.

Hogy a Holdfényligetben milyen megállapításokkal zárult az ellenőrzés, az a közleményből nem derül ki. Amint lesznek ezzel kapcsolatos információink, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egy-fiatal-meghalt-egy-sulyosan-serult-a-gyongyosfalui-kalandparkban-4364851/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában