szép eredmények

2020.11.05. 07:00

A Csapó Dániel Emlékversenyen indultak a vépi diákok – Dobogós helyeket és különdíjat szereztek

Szép eredménnyel szerepeltek a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum vépi mezőgazdasági középiskolájának tanulói a kárpát-medencei magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskoláknak meghirdetett nagy hagyományú Csapó Dániel Emlékversenyen.

Tóth Kata

Ács Csaba a Lego Mindstorms készletekből épített bálázógép modelljével, mellette Török Bálint, Ávár Márton és Tarr László

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Ávár Márton Zab vagy gázolaj? címmel a Vidékfejlesztés, hagyományőrzés kategóriában 2. helyet szerzett; Labritz Bálint Mikroalgák makroszerepben című dolgozata az Alternatívák a mezőgazdaságban szekcióban 3. helyet ért; Tarr László és Török Bálint Kulcs a mulcs címmel adott be szakdolgozatot, amivel különdíjasok lettek; Ács Csaba pedig a Robotika témakörben remekelt, betakarítógépeket modellezett.

Ávár Márton azt vizsgálta, lovakkal vagy traktorral célszerűbb-e művelni a földterületeket. Saját újkéri családi gazdaságukat is bemutatta. Hogyan őrizhetjük meg a talaj nedvességtartalmát? A mulcsozás megvédi a növényeket a gombabetegségek ellen, megszünteti a talajeróziót – erről is szólt a Kulcs a mulcs című szakdolgozat.

Ács Csaba a Lego Mindstorms készletekből épített bálázógép modelljével, mellette Török Bálint, Ávár Márton és Tarr László
Fotó: Szendi Péter / VN

Labritz Bálint mikroalgatörzsekkel kísérletezett, a korábbi évek témáját folytatta. Ács Csaba a szalmabetakarítást modellezte, és annak fejlesztését vizsgálta. A szekszárdi versenyen a vépi diákok évről évre megmérettetnek. Most a tavaszi fordulót online pótolták. Kis­előadásaikat videóra vették, és egy háromfős bizottság értékelte a 20–30 oldalas munkákat. Husz Annamária és Fazekasné Marton Mónika szakoktató segítették a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában