Heti összegző

2020.11.02. 08:41

Berobbant a járvány, öngyilkos lett egy embercsempész, betelt a szombathelyi Covid-osztály – Ez történt az elmúlt héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Berobbant a járvány Szentpéterfán – Hárman meghaltak

Negyvenre emelkedett a fertőzöttek száma szerdán, közülük hárman életüket vesztették. A településen egyetlen kisbolt kivételével gyakorlatilag minden zárva van. A nap nagy részében kihalt a falu, üresek az utcák. Igaz, nincs is hová menni, bezárt a templom, a bölcsőde, a kultúrház, a bolt, a kocsma és az étterem is, ám az élet mégsem állt le, és erről szerda délelőtt személyesen is meggyőződtünk. Kevéssel dél előtt érkeztünk, mivel tudtuk, sokan ilyenkor viszik a helyben főzött ebédet az amúgy zárva tartó, de erre az időszakra ideiglenesen mégis kinyitó kocsmából. További részletek ITT érhetők el.

Fotó: Szendi Péter

Az ügyhöz kapcsolodó cikkünket pedig ITT találja.

Kézigránáttal felrobbantotta magát egy embercsempész a soproni határátkelő előtt

Öt migráns ült egy autóban, ami az osztrák határ felé haladt, amikor a rendőrök lekapcsolták. A sofőr elszaladt, amikor pedig a rendőrök figyelmeztető lövést adtak le rá, felrobbantotta magát és meghalt.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állítottak meg egy magyar honosságú személygépkocsit hétfőn 13 óra után a 85-ös számú főúton, Vitnyéd térségében. Az Ausztria irányába haladó járműből a gépkocsi vezetője kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal kiugrott és elszaladt.

Az esetről szóló cikkünket ITT olvashatja.

Betelt a Markusovszky-kórház Covid-intenzív osztálya

A Markusovszky kórház egyes számú, az idegsebészet helyén kialakított Covid-intenzív osztálya ma betelt, így szükségessé vált a mellkassebészeten egy kettes számú osztály kialakítása – mondta el dr. Kecskés László, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke a bizottság ülésén.

Cikkünket a részletes információkkal ITT találja.

Saját anyja találta meg fia és férje holttestét a kunyhóban – így halt meg a három horgász (videó)

Egy jancsi kályhába fűtött be a három horgász és feltehetően elaludtak a melegben. Álmukban haltak meg, valószínűleg füstmérgezésben, de a körülményeket még vizsgálják.

Saját anyja találta meg fia és férje holttestét egy horgásztónál Zalaszentmihály mellett vasárnap – derül ki a TV2 Tények tragédiáról szóló beszámolójából. A 18 éves fiú és az apa egy barátjával indult horgászni még szombaton, az éjszakát pedig egy kunyhóban akarták tölteni, ezért begyújtottak a fatüzelésű kályhába. Végül mindhárman meghaltak. Az anya találta meg őket, mert nem vették fel a telefont és rossz érzése volt, odarohant, de már nem tudott rajtuk segíteni.

A szörnyű tragédiáról szóló írásunkat és a Tények videóját ITT elérheti.

Jótékonysági céllal teljesített egy nemzetközi kihívást a vasvári férfi – Célkitűzésének több mint dupláját gyűjtötte össze

A vasvári Gangel Marcell jótékonysági adománygyűjtési céllal teljesítette a nemzetközi Everesting kihívást.

Az Everesting kihívás egyre népszerűbb a kerékpárosok körében. Légyege, hogy egy magunk által kiválasztott hegyen kell megtennünk a Mount Everest magasságának megfelelő szintemelkedést, azaz 8848 métert. Erre a kihívásra vállalkozott Gangel Marcell is, aki Vasváron, a Semmelweis utcában teljesítette a challange-et. Összesen 250-szer ment fel és gurult le, a távot körülbelül 24 óra alatt teljesítette. Jótékonysági adománygyűjtés volt a célja, a súlyos beteg emberek élményterápiájával foglalkozó Bátor Tábornak szeretett volna segíteni. A célkitűzése 200 000 Ft volt, de sokkal többet, 434 096 Ft-ot gyűjtött össze, amit a daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítanak.

Fotó: Tőkési Tímea

A kihívásról kérdeztük Gangel Marcellt.

A teljes interjút ITT találja.

Egész Ausztriában pirosra kapcsolták a korona-jelzőlámpát

A Koronalámpa Bizottság döntése alapján az egész országban pirosra kapcsolták a korona lámpát. A színek alapján történő rizikóbesorolás bevezetése óta először történt meg, hogy Karintia kivételével minden tartomány piros jelzést kapott.

A teljes cikk ITT elérhető.

Patkányok és szeméthegy Celldömölk külvárosában – Se fürdő, se mellékhelyiség a Cséri-telepen

Cséri-telep problématömege nem most keletkezett, de a jelek szerint nem is a közeljövőben fog megoldódni. Az életszínvonal 100 évvel ezelőtti. A patkányoknál csak szemétből van több. Fehér László polgármester (CSÖCE) szerint egyelőre nincs jó megoldás.

A borzasztó állapotokról szóló cikkünket ITT találja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában