Ismét online tanulnak – A celli felsősök november 16-án ülnek vissza az iskolapadba

Egyre gyakrabban jelenik meg a koronavírus-fertőzés nagyobb közösségekben: múlt héten a jáki óvodát zárták be három napra, most a Celldömölki Városi Általános Iskola vezetett be a felsősöknél online oktatást, mivel két tanár megfertőződött, heten pedig karanténban vannak.

Polgár Patrícia

A múlt héten három napra bezárt jáki óvoda hétfőtől ismét fogadja a gyerekeket

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

– Az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelt el óvodánkban szünetet múlt szerdától vasárnapig, ugyanis az egyik dolgozónk koronavírus-pozitív lett – tudtuk meg Kissné Nárai Máriától, a jáki Százszorszép Óvoda vezetőjétől. Ezalatt teljes nagytakarítást és fertőtlenítést végeztek az intézményben, ami november 2-ától, hétfőtől a megszokott rendben működik. A beteg kolléga még nem tért vissza a munkába, jelenleg is táppénzen van. A többi dolgozó tesztje negatív lett.

Értesüléseink szerint egy celldömölki, elektronikai termékeket gyártó kft.-nél is felütötte fejét a vírus – munkásaik tartanak a fertőzéstől, ezért megkerestük az említett vállalatot kérdéseinkkel, ők azonban nem kívánták az adatokat nyilvánosságra hozni. Azonban a cég HR-vezetője elmondta: csekély a fertőzöttség az üzemben – a koronavírus eddig nem okozott nagyobb problémát a működésükben.

A múlt héten három napra bezárt jáki óvoda hétfőtől ismét fogadja a gyerekeket
Fotó: Cseh Gábor / VN

Viola Istvántól, a Celldömölki Városi Általános Iskola igazgatójától megtudtuk, a felső tagozaton ismét át kellett állniuk a digitális oktatásra. Erre nem a kollégák, hanem a családtagjaik fertőzöttsége miatt volt szükség. Ám kontaktszemélyek lévén ők is karanténba kerültek. Az igazgató elmondta, a 35 tanár közül ketten igazoltan fertőzöttek, rajtuk kívül heten vannak karanténban. Egy alsós tanító is érintett, hiányát helyettesítéssel oldják meg. A felsősök november 16-án, hétfőn ülhetnek vissza az iskolapadba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában