Fontos: látni és látszani!

2020.11.07. 11:30

Jólláthatósági mellényt és jégkaparót is osztottak a rendőrök Körmenden

Segítőkész rendőrök szólították meg tegnap az autóvezetőket a Körmendi úti OMV töltőállomáson. Jólláthatósági mellényt, jégkaparót, páramentesítő törlőket osztogattak, és ellenőrizték a járművek legfontosabb biztonsági berendezéseit.

Tersztyánszky Krisztina

Forrás: VN

Fotó: Horváth Balázs

A figyelemfelkeltő akció annak a kampánynak a része volt, amelyet az Országos Balesetmegelőzési Bizottság már nyolcadik alkalommal szervez meg. Ősszel romlanak a közlekedés feltételei, minden autósnak felelőssége, hogy járművét felkészítse a megváltozott út- és látási viszonyokra. A kampányhoz csatlakozó járműjavító műhelyek ebben az időszakban térítésmentesen elvégzik a náluk jelentkező autósok gépjárművein a gumiabroncsok, világítóberendezések és más, a biztonságos téli közlekedéshez szükséges eszközök műszeres vizsgálatát.

A kampányhoz optikusok is csatlakoznak, így lehetőség van az autóvezetők látásának ellenőrzésére is. A szolgáltatókat a Látni és látszani kampány honlapján (latnieslatszani.hu) találják az érdeklődők.

A Vas megyei baleset-megelőzési bizottság a kampányban hetente kétszer látogat el a benzinkúthoz, ösztönözve a közlekedőket, hogy éljenek a program által kínált lehetőségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában